Αλέξης Χαρίτσης: «Η κοινωνία πληρώνει ακριβά την εμμονή της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην αυτορρύθμιση της αγοράς»

Για «συστηματική αύξηση των τιμών που απειλεί το εισόδημα εκατομμυρίων καταναλωτών και τη βιωσιμότητα χιλιάδων επιχειρήσεων» κάνει λόγο ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα ‪ieidiseis.gr και στον δημοσιογράφο Βασίλη Σκουρή‬. «Οι εξωγενείς παράγοντες δεν μπορούν από μόνοι να δικαιολογήσουν την πρωτοφανή έκρηξη ανατιμήσεων» συνεχίζει ο ίδιος, τονίζοντας ότι «κάθε Κράτος οφείλει να μελετά, να σχεδιάζει και να προλαμβάνει τέτοιες καταστάσεις. Αυτή τη στιγμή στη χώρα μας αυτό πληρώνουμε: μια κυβέρνηση που δεν παρενέβη έγκαιρα, ακόμα και σήμερα λέει ότι δεν μπορεί να παρέμβει, ενώ οι επιπτώσεις πια είναι ορατές στην τσέπη της ελληνικής κοινωνίας.».‬‬‬

«Από τις 16 Ιουλίου καταθέσαμε μια ολοκληρωμένη κοινοβουλευτική πρόταση προτείνοντας και λύσεις ανάσχεσης του φαινομένου και ζητώντας από την κυβέρνηση να αναλάβει αποφασιστικές πρωτοβουλίες» υπενθυμίζει ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι «μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία ανταπόκριση».

«Η εκρηκτική άνοδος του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας συμπαρασύρει το σύνολο της οικονομίας αλλά οι υπουργοί της κυβέρνησης ακόμα ομνύουν στο δόγμα ‘ο ανταγωνισμός θα φέρει αυτομάτως την πτώση των τιμών’» επισημαίνει ο Αλ. Χαρίτσης, αντιπαραβάλλοντάς την ανάγκη «να υπάρξει σοβαρό πρόγραμμα επιδότησης του ενεργειακού κόστους», «οι ρυθμιστικές αρχές να ανταποκριθούν επιτέλους στον ρόλο τους και να ρυθμίσουν την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας» και «η ΔΕΗ να αναπροσαρμόσει τα τιμολόγιά της ώστε να συμπαρασύρει προς τα κάτω ολόκληρη την αγορά ενέργειας».

«Η εμμονή της κυβέρνησης στις νεοφιλελεύθερες δοξασίες στοιχίζει πολύ ακριβά στην κοινωνία και στην οικονομία. Το δόγμα της αυτορρύθμισης της αγοράς, η αλλεργία στην παρέμβαση του κράτους στην οικονομία είναι λογικές που έχουν πλέον ξεπεραστεί διεθνώς. Ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του είναι οι τελευταίοι των νεοφιλελεύθερων μοϊκανών!», καταλήγει ο Αλ. Χαρίτσης.Post Views:
0

ΠηγήΠηγή

Check Also

ΣτΕ: Συνταγματικό το self test στο Δημόσιο – Δεν παραβιάζει προσωπικά δεδομένα

Η υποχρεωτική υποβολή σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο κατά του κορωνοιού στο δημόσιο τομέα καθώς και η …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *