Ακρίτα: Κώστα Βαξεβάνη, είσαι φάουλ. Ως Ελληνοκύπρια θλίβομαι

Ακρίτα: Κώστα Βαξεβάνη, είσαι φάουλ. Ως Ελληνοκύπρια θλίβομαι

Με ανάρτησή της στο facebook απαντά η Έλενα Ακρίτα στον Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση για την επιλογή του Ελληνοκύπριου Χρήστου Στυλιανίδη για το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Η ίδια έγραψε στον λογαριασμό της “Κώστα Βαξεβάνη, είσαι φάουλ. Αποκαλείς ‘ξένο’ τον Κύπριο Χρήστο Στυλιανίδη και ως Ελληνοκύπρια θλίβομαι”, συνεχίζοντας, “Να σου θυμίσω ότι

Με ανάρτησή της στο facebook απαντά η Έλενα Ακρίτα στον Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση για την επιλογή του Ελληνοκύπριου Χρήστου Στυλιανίδη για το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.
Η ίδια έγραψε στον λογαριασμό της “Κώστα Βαξεβάνη, είσαι φάουλ. Αποκαλείς ‘ξένο’ τον Κύπριο Χρήστο Στυλιανίδη και ως Ελληνοκύπρια θλίβομαι”, συνεχίζοντας, “Να σου θυμίσω ότι στην Ελλάδα έχουν υπουργοποιηθεί ήδη δυο Κύπριοι ο πατέρας μου Λουκής Ακρίτας με την Ένωση Κέντρου και ο Γιάννος Κρανιδιώτης με το ΠΑΣΟΚ. Και οι δυο παρήγαγαν έργο σπουδαίο και τίμησαν και την Ελλάδα και την Κύπρο”.
Ολόκληρη η ανάρτηση:
Νωρίτερα ο Κώστας Βαξεβάνης είχε κάνει μια σειρά από αναρτήσεις στο twitter για την πιθανή επιλογή του Χρήστου Στυλιανίδη: “11 εκατ. Έλληνες, αλλά απ ο,τι φαίνεται ο Μητσοτάκης θα ανακοινώσει για υπουργό Πολιτικής Προστασίας, υπουργό απ το εξωτερικό, χωρίς ελληνική ιθαγένεια. Δεν του κάνει κανένας στη χώρα ή δεν δέχεται κανένας;”, προκαλώντας αντιδράσεις.
Ωστόσο ο Κώστας Βαξεβάνης δεν άφησε αναπάντητη την ανάρτηση της Ε. Ακρίτας γράφοντας:
“Οι Ελλαδίτες και η πλειοψηφία των Κυπρίων , είναι Έλληνες. Ωστόσο Ελλάδα και Κύπρος αποτελούν ανεξάρτητα κράτη.
Ο Λουκής Ακρίτας, από τη δεκαετία του 1930 είχε πολιτογραφηθεί Έλληνας της Ελλάδας. Ζούσε στην Ελλάδα, ίδρυσε αντιστασιακή οργάνωση επί Κατοχής και εξελέγη βουλευτής. Ο Κρανιδιώτης επίσης, έζησε και πολιτεύτηκε στην Ελλάδα. Είναι η πρώτη φορά που πρωθυπουργός υπουργοποιεί πολίτη άλλου κράτους, σα να κάνει ο Μαρινάκης μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Φαντάζεσαι να υπουργοποιεί Τούρκους πολίτες το ψευδοκράτος της Κύπρου; Καταλαβαίνω την προσωπική σου ευαισθησία αλλά θα μου επιτρέψεις να πω, ότι δεν έχουμε να κάνουμε με τον Ακρίτα, ούτε με τον Κρανιδιώτη. Έχουμε να κάνουμε με επιπολαιότητα, αλαζονεία και εγωκεντρική επικοινωνία ενός επικίνδυνου πρωθυπουργού. Αυτά από έναν Καλαμαρά.
ΥΓ: Το ξένος νομίζω καταλαβαίνεις πως δεν αφορά τη σχέση με τους Κύπριους αλλά το εκτός Ελλάδας”

Το τελικό σχόλιο της Έλενας Ακρίτα:

«Τυπικά Kostas έχεις δίκιο και το έγραψα, άλλωστε. Χωρίς ελληνική υπηκοότητα δεν μπορεί να υπουργοποιηθεί (άρθρο 55 προσόντα εκλογιμότητας. Απλά ως Ελληνοκύπρια εκείνο το “ξένος” μου έπεσε βαρύ στο θυμικό».Πηγή

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν