Αθ. Εξαδάκτυλος: Πρέπει να εμβολιαστούν όλοι οι άνω των 50 – Τα τεστ δεν προστατεύουν όπως το εμβόλιο

Αθ. Εξαδάκτυλος: Πρέπει να εμβολιαστούν όλοι οι άνω των 50 – Τα τεστ δεν προστατεύουν όπως το εμβόλιο

Ανησυχία προκαλεί η ανοδική πορεία των εισαγωγών στα νοσοκομεία και των διασωληνωμένων ενώ προκαλεί έντονο προβληματισμό η μεγάλη διασπορά του ιού στην επικράτεια. Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος στην ΕΡΤ, ο ιός βρίσκεται παντού και εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων που θα οδηγήσει σε αύξηση των

Ανησυχία προκαλεί η ανοδική πορεία των εισαγωγών στα νοσοκομεία και των διασωληνωμένων ενώ προκαλεί έντονο προβληματισμό η μεγάλη διασπορά του ιού στην επικράτεια. Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος στην ΕΡΤ, ο ιός βρίσκεται παντού και εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων που θα οδηγήσει σε αύξηση των διασωληνωμένων και των θυμάτων. “Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι τι θα συμβεί όταν θα πάψουν να νοσούν νεαροί πληθυσμοί και δίνουν μικρή επιβάρυνση και σε νοσηλείες και σε εντατικές και σε απώλειες και θα συναντηθεί ο ιός με τους άνω των 50 που είναι ανεμβολίαστοι. Διότι είναι ένας πληθυσμός περίπου 400.000 δεν μπορούμε να βρούμε τρόπο να τους απομονώσουμε και δεν υπάρχει τρόπος, καθώς κατέχουν την αλήθεια και όλοι οι υπόλοιποι συμμετέχουμε σε μια παγκόσμια συνωμοσία”.

Ο κ. Εξαδάκτυλος επεσήμανε ότι από Σεπτέμβρη, που όλοι θα επιστρέψουν από τις διακοπές τους και θα γυρίσουν στο εργασιακό τους περιβάλλον, θα μπουν σε μέσα μεταφοράς, θα πάνε σε μέρη διασκέδασης, τότε όταν ο ιός συναντήσει τους άνω των 50 θα έχουμε μεγαλύτερη επίπτωση και απώλειες.
Επίσης ανέφερε ότι “ο αριθμός των εμβολιασμένων που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ αυτή τη στιγμή “είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού και περισσεύουν” το ίδιο ισχύει και για τις νοσηλείες και γι’ αυτό μας ακούτε να είμαστε κουραστικοί, επαναλαμβάνοντας το ίδιο πράγμα. Με δύο τρόπους μπορούμε να προφυλαχθούμε από τη διασπορά είτε με αυστηρά περιοριστικά μέσα σε όλη την κοινωνία τα οποία δεν θα αποδώσουν άμεσα είτε με τον εμβολιασμό που είναι πιο απλός, πιο ανώδυνος και πιο οικονομικός. Επιδιωκώμενο είναι να εμβολιαστεί το 100% των ατόμων άνω των 50 διότι είναι αυτοί που δίνουν τις βαριές νοσηλείες, συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για το αν κάποιος αποφασίσει να μην εμβολιαστεί και να κάνει 3-4 τεστ την εβδομάδα, ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι κανένα τεστ δεν είναι ισοδύναμο με το εμβόλιο, δεν προστατεύει, στην καλύτερη περίπτωση διαγιγνώσκει έγκαιρα. Τα τεστ είναι ένα πολύ χαμηλότερο υποκατάστατο αναγκαίο για να μπορεί να λειτουργήσει η κοινωνία, είπε και κάλεσε τους ανεμβολίαστους που δεν εμβολιάζονται για λόγους πεποίθησης να ρωτήσουν αυτούς που τους συστήνουν να το αφήσουν για αργότερα ή να μην το κάνουν, αν θα πάρουν την ευθύνη της υγείας τους, αν θα αναλάβουν την εθύνη της συμβουλής που δίνουν αν χρειαστεί να νοσηλευτούν στην εντατική. Εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη όσων λέμε, είπε.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ανέφερε ότι προσεχώς θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις για την τρίτη αναμνηστική δόση, καθώς οι τίτλοι αντισωμάτων φθίνουν ενώ δεν είναι ίδιοι σε όλους, υπάρχει μια εξατομικευμένη ανταπόκριση και προσέθεσε ότι ανάμεσα σε αυτούς που θα πρέπει να κληθούν για την αναμνηστική τους δόση είναι και οι γιατροί της χώρας και το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Σε αυτό το σημείο ο κ. Εξαδάκτυλος σημείωσε ότι θα είναι “πολύ σκόπιμο να αναρτήσουν πόσοι από τους βουλευτές μας και τους τοπικούς μας άρχοντες είναι εμβολιασμένοι πόσοι γιατί φοβάμαι ότι υπάρχει μια διγλωσία από την πλευρά τους. Αλλά λέμε επισήμως και άλλα πράτουμε ιδιωτικώς”.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΠηγήΠηγή

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν