Αγρότες: Συγκροτήθηκε η επιτροπή που θα συναντηθεί την Τρίτη με τον Μητσοτάκη – Τα βασικά τους αιτήματα

Αγρότες: Συγκροτήθηκε η επιτροπή που θα συναντηθεί την Τρίτη με τον Μητσοτάκη – Τα βασικά τους αιτήματα

Με τους αγρότες θα συναντηθεί την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συγκροτήθηκε στη Σίνδο η επιτροπή που θα κάνει τις επαφές με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η επιτροπή των αγροτών που θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα αποτελείται από 15 συνολικά μέλη. Ειδικότερα 6 από Έβρο και Μακεδονία, 6 από Θεσσαλία μέχρι Βόλο, 2 από

Με τους αγρότες θα συναντηθεί την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συγκροτήθηκε στη Σίνδο η επιτροπή που θα κάνει τις επαφές με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η επιτροπή των αγροτών που θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα αποτελείται από 15 συνολικά μέλη. Ειδικότερα 6 από Έβρο και Μακεδονία, 6 από Θεσσαλία μέχρι Βόλο, 2 από Στερεά Ελλάδα και 1 από Πελοπόννησο σύμφωνα με το thesstoday.gr.

Τα βασικά αιτήματά τους, είναι τα εξής:

1) Θεσμοθέτηση νόμου αγροτικού πετρελαίου

2) 7 λεπτά / κιλοβατώρα το αγροκτηνοτροφικό ρεύμα σταθερά

3) Αναθεώρηση της νέας ΚΑΠ

4) Αύξηση ποσών ευρωπαϊκών κονδυλίων στις αποζημιώσεις που δεν καλύπτει ο ΕΛΓΑ deminimis

5) Έλεγχοι από την κυβέρνηση για ελληνοποιήσεις προϊόντων στα τελωνεία

6) Κατάργηση ΦΠΑ στα εφόδια και στις ζωοτροφές

7) Έργα υποδομής αντιπλημμυρική προστασία

 

Όπως επεσήμαναν οι αγρότες διεκδικούν αγροτικό αφορολόγητο πετρέλαιο, αγροτικό ηλεκτρικό ρεύμα και αναθεώρηση της νέας ΚΑΠ. Μάλιστα στο κάδρο έβαλαν και τους κτηνοτρόφους με αίτημα την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος. Οι ίδιοι εξήγησαν πως θα πρέπει να γίνουν έλεγχοι από την κυβέρνηση σε ο,τι αφορά τις ελληνοποιήσεις προϊόντων στα τελωνεία να καλύπτεται το κόστος παραγωγής τους αλλά και να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα.

Πηγή

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos