Έρχεται ένταση στον πανεπιστημιακο χώρο .

Έρχεται ένταση στον πανεπιστημιακο χώρο .

Χρονιά έντασης το 2022 για τα πανεπιστήμια της χώρας; Νέος νόμος-πλαίσιο για τη λειτουργία τους, πανεπιστημιακή αστυνομία και χωροταξική αναδιάρθρωση, όλα αυτά ετοιμάζονται μέσα σε λίγους μήνες. Πάντως, το πρώτο τρίμηνο του ερχόμενου έτους αναμένεται ήρεμο για την ανώτατη εκπαίδευση, καθώς κανείς δεν περιμένει να δει θεαματικές αλλαγές την περίοδο εκείνη, με πρόεδρο της Συνόδου

Χρονιά έντασης το 2022 για τα πανεπιστήμια της χώρας; Νέος νόμος-πλαίσιο για τη λειτουργία τους, πανεπιστημιακή αστυνομία και χωροταξική αναδιάρθρωση, όλα αυτά ετοιμάζονται μέσα σε λίγους μήνες.
Πάντως, το πρώτο τρίμηνο του ερχόμενου έτους αναμένεται ήρεμο για την ανώτατη εκπαίδευση, καθώς κανείς δεν περιμένει να δει θεαματικές αλλαγές την περίοδο εκείνη, με πρόεδρο της Συνόδου Πρυτάνεων τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και μέλος του νέου think tank που συγκρότησε πρόσφατα ο Αλέξης Τσίπρας ,Τριαντάφυλλο Αλμπάνη.
Έτσι, οι αλλαγές μετατίθενται για την άνοιξη, που αναμένεται «θερμή», αφού τότε υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμο και προς δημοσίευση το νέο νομοσχέδιο και θα δοθεί παράταση στη θητειών των πρυτανικών Αρχών 10 πανεπιστημίων που επρόκειτο να προχωρήσουν σε εκλογές και αλλαγές διοίκησης. Κι αυτό γιατί η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας σχεδιάζει να κάνει νέες αλλαγές στον τρόπο εκλογής των πρυτάνεων, χωρίς ωστόσο να επηρεάσει τον ίδιο τον θεσμό της εκλογικής διαδικασίας.

Πηγή fantomas.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν