Ένθετο Social Media: Το Facebook έγινε 20 ετών

Ένθετο Social Media: Το Facebook έγινε 20 ετών

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ήταν 19 ετών όταν έβγαλε στον αέρα του internet ένα site που λεγόταν «The facebook». Σήμερα, και μετά από δραματικές αλλαγές, δεν είναι πια μια ιστοσελίδα για τις παρέες του Χάρβαρντ, αλλά ένα παγκόσμιο κοινωνικό φαινόμενο που μόλις έκλεισε τα είκοσι χρόνια του.  Δείτε ακόμα στο ένθετο για τα Social media: Μουσικό «mute» στο TikTok Κάποια άλλα feeds είναι

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ήταν 19 ετών όταν έβγαλε στον αέρα του internet ένα site που λεγόταν «The facebook». Σήμερα, και μετά από δραματικές αλλαγές, δεν είναι πια μια ιστοσελίδα για τις παρέες του Χάρβαρντ, αλλά ένα παγκόσμιο κοινωνικό φαινόμενο που μόλις έκλεισε τα είκοσι χρόνια του. 

Δείτε ακόμα στο ένθετο για τα Social media:

Μουσικό «mute» στο TikTok

Κάποια άλλα feeds είναι σιωπηλά. Θύματα του πολέμου του TikTok με τη μουσική βιομηχανία. Η Universal, η μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρεία με ονόματα όπως η Τέιλορ Σουίφτ, οι Beatles, ο Χάρι Στάιλς και ο Γουίκεντ, απαγόρευσε στην κινεζική πλατφόρμα να διαθέτει τα τραγούδια της. Οι αιτίες της διαμάχης είναι οι αμοιβές των καλλιτεχνών από το TikTok και η επέλαση της τεχνητής νοημοσύνης που απειλεί τη δημιουργία αυθεντικού περιεχομένου. Όσα βίντεο χρησιμοποιούσαν μουσική της εταιρείας είναι τώρα μουγκά. Και οι χρήστες είδαν μία ειδοποίηση να αλλάξουν μουσική ή τα βίντεό τους θα παραμείνουν χωρίς ήχο.

Οι πλατφόρμες απέναντι στο νόμο

Έξι CEOs των μεγάλων εταιρειών social media βρέθηκαν, για τέσσερις ώρες, απολογούμενοι για σεξουαλικά εγκλήματα που έχουν διεξαχθεί στις πλατφόρμες τους με θύματα ανήλικους. Κατέθεταν με φόντο γονείς παιδιών που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας τους και άκουσαν ευθέως πως έχουν τα χέρια τους βαμμένα με αίμα.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ:  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ / @konstantinosant

www.ertnews.gr

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos