Ένθετο Υγεία: Τα οφέλη και οι κίνδυνοι της vegan διατροφής στα παιδιά

Ένθετο Υγεία: Τα οφέλη και οι κίνδυνοι της vegan διατροφής στα παιδιά

Ολοένα αυξανόμενη είναι η τάση των γονέων να δημιουργήσουν στα παιδιά τους αποκλειστικά χορτοφαγικές συνήθειες. Η vegan διατροφή, με αρκετά οφέλη στην υγεία των ενηλίκων, μπορεί να αποβεί επικίνδυνη στην ανάπτυξη των παιδιών μέχρι την ηλικία των 14 ετών, καθώς στερεί σημαντικές βιταμίνες, πρωτεϊνες και ιχνοστοιχεία. Σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Παιδικής Υγείας του Πανεπιστημιακού

pexels-cottonbro-studio-3972201

Ολοένα αυξανόμενη είναι η τάση των γονέων να δημιουργήσουν στα παιδιά τους αποκλειστικά χορτοφαγικές συνήθειες. Η vegan διατροφή, με αρκετά οφέλη στην υγεία των ενηλίκων, μπορεί να αποβεί επικίνδυνη στην ανάπτυξη των παιδιών μέχρι την ηλικία των 14 ετών, καθώς στερεί σημαντικές βιταμίνες, πρωτεϊνες και ιχνοστοιχεία. Σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Παιδικής Υγείας του Πανεπιστημιακού Κολεγίου του Λονδίνου, Τα παιδιά που ακολουθούν αυστηρά vegan διατροφές είναι πιο κοντά σε ύψος και με πιο αδύναμα οστά. Περισσότερα, στο ένθετο για την ΥΓΕΙΑ στο ERTNEWS.

Δείτε ακόμα στο Ένθετο για την ΥΓΕΙΑ του ΕΡΤNEWS:

Σπάνια δερματικά νοσήματα: Αναγκαία η ολιστική θεραπεία

Έγκαιρη διάγνωση αλλά και ολιστική θεραπεία στα αυτοάνοσα πομφολυγώδη νοσήματα προσφέρει στους ασθενείς το πρώτο Κέντρο Εμπειρογνωμοσύνης Σπάνιων Δερματικών Νοσημάτων που λειτουργεί στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Πρόκειται για σπάνια νοσήματα τα οποία όμως, αν διαγνωστούν λάθος, μπορεί να απειλήσουν την ανθρώπινη ζωή. Στο κέντρο γίνονται και κλινικές δοκιμές για την εξεύρεση νέων φαρμάκων σε συνεργασία με κέντρα του εξωτερικού.

Δράσεις ευαισθητοποίησης για την κυστική ίνωση

Η κυστική ίνωση πλήττει πάνω από 80.000 ασθενείς παγκοσμίως, έχει χαμηλό προσδόκιμο επιβίωσης και προσβάλλει πολλά όργανα, κυρίως τους πνεύμονες και το πάγκρεας. Οι περισσότεροι ασθενείς καταλήγουν από αναπνευστική ανεπάρκεια σε νεαρή ηλικία. Για τους ασθενείς που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, μοναδική λύση επιβίωσης αποτελεί η μεταμόσχευση πνευμόνων. Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης, προχώρησε σε μία διαφορετική δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού για τη νόσο. Ένας από τους πιο γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες του δρόμου, ο Αντώνης Χαμπάς δημιούργησε μία τοιχογραφία με το πρόσωπο της Στέλλας Γεωργάκη, της μοναδικής ασθενούς με κυστική ίνωση στην Ελλάδα που έχει υποβληθεί, όχι μία, αλλά δύο φορές σε επιτυχημένη μεταμόσχευση πνευμόνων, διεκδικώντας για δεύτερη φορά το δικαίωμα της στη ζωή.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΑΓΟΡΟΓΙΑΝΝΗ

www.ertnews.gr

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos