Ένθετο Υγεία: Οστεοπόρωση, μια “σιωπηλή” νόσος που δεν αφορά μόνο την τρίτη ηλικία

Ένθετο Υγεία: Οστεοπόρωση, μια “σιωπηλή” νόσος που δεν αφορά μόνο την τρίτη ηλικία

Η οστεοπόρωση είναι μία νόσος που ταλαιπωρεί χιλιάδες ανθρώπους, γυναίκες και άνδρες και δεν αφορά μόνο  στην τρίτη ηλικία. Η μέτρηση οστικής πυκνότητας είναι αναγκαία να γίνεται γύρω στην ηλικία των 50 ετών ώστε να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας από ένα πιθανό κάταγμα. Η διατροφή και η άσκηση παίζουν καταλυτικό ρόλο στην ποιότητα ζωής ενός

OSTEOPOROSI-SCREENSHOT-ENTHETOYGEIA0506

Η οστεοπόρωση είναι μία νόσος που ταλαιπωρεί χιλιάδες ανθρώπους, γυναίκες και άνδρες και δεν αφορά μόνο  στην τρίτη ηλικία. Η μέτρηση οστικής πυκνότητας είναι αναγκαία να γίνεται γύρω στην ηλικία των 50 ετών ώστε να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας από ένα πιθανό κάταγμα. Η διατροφή και η άσκηση παίζουν καταλυτικό ρόλο στην ποιότητα ζωής ενός ανθρώπου με οστεοπόρωση. 

Δείτε ακόμα στο Ένθετο για την ΥΓΕΙΑ του ΕΡΤNEWS: 

Καρκίνος στοματοφάρυγγα: αύξηση περιστατικών σε νεότερους άνδρες

Αυξητικές τάσεις διεθνώς παρουσιάζει ο καρκίνος του στοματοφάρυγγα που σχετίζεται με τον ιό HPV και αφορά κυρίως άνδρες. Πλέον 6 στους 10 ασθενείς που πάσχουν από αυτή τη μορφή καρκίνου, έχουν ως αιτία καρκινογένεσης τον ιό και όχι το κάπνισμα, όπως πριν από δύο δεκαετίες. Ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων HPV είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενος και η καρκινογένεση, που ενδέχεται να προκαλέσει, μπορεί να προληφθεί μέσω του εμβολιασμού.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΑΓΟΡΟΓΙΑΝΝΗ

www.ertnews.gr

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos