Ένθετο Υγεία: Λιπώδης διήθηση ήπατος, μια “σιωπηλή” νόσος

Ένθετο Υγεία: Λιπώδης διήθηση ήπατος, μια “σιωπηλή” νόσος

Τρεις στους δέκα ανθρώπους στη χώρα μας πάσχουν από λιπώδη διήθηση του ήπατος, μία νόσο που σχετίζεται άμεσα με τον τρόπο ζωής και διατροφής. Το λίπος στο συκώτι, σε σχετικά νεαρά άτομα, ενδέχεται να οδηγήσει στο μέλλον σε καρδιαγγειακά νοσήματα και καρκίνο. Η λιπώδης νόσος του ήπατος, είτε οφείλεται στην κατανάλωση αλκοόλ είτε στην παχυσαρκία,

entheto-ygeia

Τρεις στους δέκα ανθρώπους στη χώρα μας πάσχουν από λιπώδη διήθηση του ήπατος, μία νόσο που σχετίζεται άμεσα με τον τρόπο ζωής και διατροφής. Το λίπος στο συκώτι, σε σχετικά νεαρά άτομα, ενδέχεται να οδηγήσει στο μέλλον σε καρδιαγγειακά νοσήματα και καρκίνο. Η λιπώδης νόσος του ήπατος, είτε οφείλεται στην κατανάλωση αλκοόλ είτε στην παχυσαρκία, είναι καθαρά μία νόσος που μπορεί να είναι αναστρέψιμη αν αλλάξουμε τις καθημερινές μας διατροφικές συνήθειες.

Δείτε ακόμα στο Ένθετο για την ΥΓΕΙΑ του ΕΡΤNEWS: 

Παθήσεις σιελογόνων αδένων. Διάγνωση και θεραπεία
Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, λειτουργεί ειδικό ιατρείο για την παθήσεις των σιελογόνων αδένων. Στο ένθετο για την ΥΓΕΙΑ του ΕΡΤNWS βλέπουμε ποιες είναι ακριβώς αυτές οι παθήσεις, πως γίνεται η διάγνωση και τι προσφέρεται ως θεραπεία. 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»: Έκτακτο Κέντρο Ολιστικής Υποστήριξης και Φροντίδας Παιδιών στον Παλαμά Καρδίτσας

Το Έκτακτο Κέντρο Ολιστικής Υποστήριξης και Φροντίδας Παιδιών και Οικογενειών στον Παλαμά Καρδίτσας του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», υποδέχεται  εδώ και καιρό μικρούς και μεγάλους υποστηρίζοντας παιδιά, εφήβους και τις οικογένειές τους που βίωσαν έντονες εμπειρίες κατά τη διάρκεια των πρόσφατων πλημμυρών. 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΑΓΟΡΟΓΙΑΝΝΗ

www.ertnews.gr

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos