Ένθετο Υγεία: Ακτινοχειρουργική – Η αναίμακτη μέθοδος για τη θεραπεία όγκων στον εγκέφαλο και τη σπονδυλική στήλη

Ένθετο Υγεία: Ακτινοχειρουργική – Η αναίμακτη μέθοδος για τη θεραπεία όγκων στον εγκέφαλο και τη σπονδυλική στήλη

Η θεραπεία όγκων στον εγκέφαλο και τη σπονδυλική στήλη μπορεί να γίνει αναίμακτα με τη βοήθεια της ακτινοχειρουργικής. Η ακτινοβολία συγκεντρώνεται με ακρίβεια χιλιοστού μέσα στο τμήμα που πάσχει και όχι στους υγιείς ιστούς που περιβάλλουν τη βλάβη, με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή. Η ακτινοχειρουργική μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά ή να υποκαταστήσει το παραδοσιακό χειρουργείο

20231218-ENTHETO-YGEIA11

Η θεραπεία όγκων στον εγκέφαλο και τη σπονδυλική στήλη μπορεί να γίνει αναίμακτα με τη βοήθεια της ακτινοχειρουργικής. Η ακτινοβολία συγκεντρώνεται με ακρίβεια χιλιοστού μέσα στο τμήμα που πάσχει και όχι στους υγιείς ιστούς που περιβάλλουν τη βλάβη, με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή. Η ακτινοχειρουργική μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά ή να υποκαταστήσει το παραδοσιακό χειρουργείο με ποσοστά επιτυχίας που ξεπερνούν το 95%. Η αναίμακτη αυτή μέθοδος παίρνει συνεχώς νέες ενδείξεις εφαρμογής και σε άλλα νοσήματα.

Δείτε ακόμα στο Ένθετο για την ΥΓΕΙΑ του ΕΡΤNEWS:

· Καινοτόμες θεραπείες για την αντιμετώπιση των αιματολογικών νοσημάτων.

Τα αιματολογικά κακοήθη νοσήματα είναι αρκετά συχνά και αποτελούν το 15% του συνόλου των κακοηθειών στη χώρα μας. Το μέλλον για την αντιμετώπιση τους βρίσκεται στην κυτταρική θεραπεία, η οποία όχι μόνο αυξάνει το προσδόκιμο επιβίωσης αλλά επιτυγχάνει ποιότητα ζωής για τον ασθενή. Η νέα αυτή θεραπεία, εφαρμόζεται ήδη στη χώρα μας και σε κάποιες περιπτώσεις επιφέρει πλήρη ύφεση του αιματολογικού νοσήματος.

· Επεμβάσεις στη σπονδυλική στήλη με χρήση laser στο νοσοκομείο Πτολεμαϊδας.

Στο νοσοκομείο Πτολεμαϊδας πραγματοποιούνται πλέον εγχειρήσεις στη σπονδυλική στήλη με τη χρήση laser. H μέθοδος αναμένεται να προσφέρει λύσεις σε ασθενείς με χρόνια προβλήματα οσφυαλγίας από τη Δυτική Μακεδονία, που χρήζουν χειρουργικής επέμβασης.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΑΓΟΡΟΓΙΑΝΝΗ

www.ertnews.gr

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos