Ένθετο Προσβασιμότητα: ΚΕΑΤ, ένα κέντρο που εκπαιδεύει άτομα με οπτική αναπηρία

Ένθετο Προσβασιμότητα: ΚΕΑΤ, ένα κέντρο που εκπαιδεύει άτομα με οπτική αναπηρία

Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών για περισσότερα από 100 χρόνια παρέχει υπηρεσίες με στόχο την ανεξάρτητη, αυτόνομη και αξιοπρεπή διαβίωση των ατόμων με αναπηρία όρασης. Μια ομάδα εκπαιδευτικών, κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων προετοιμάζουν τα παιδιά και τις οικογένειες τους για την ομαλή ένταξη τους στην κοινωνία, από την προνηπιακή κιόλας ηλικία. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

BLIND

Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών για περισσότερα από 100 χρόνια παρέχει υπηρεσίες με στόχο την ανεξάρτητη, αυτόνομη και αξιοπρεπή διαβίωση των ατόμων με αναπηρία όρασης. Μια ομάδα εκπαιδευτικών, κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων προετοιμάζουν τα παιδιά και τις οικογένειες τους για την ομαλή ένταξη τους στην κοινωνία, από την προνηπιακή κιόλας ηλικία.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

Δείτε ακόμα στο ένθετο ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ του ΕΡΤNEWS

Η σημασία της «παράλληλης στήριξης» για ένα παιδί με αναπηρία

Ο θεσμός της Παράλληλης Στήριξης έχει θεσμοθετηθεί εδώ και αρκετά χρόνια και στόχος του είναι ο μαθητής σταδιακά να αποκτήσει μια σχετική αυτονομία στη σχολική τάξη. Παράλληλη Στήριξη μπορούν να διεκδικήσουν εκείνα τα παιδιά που η αναπηρία τους και οι ειδικές εκπαιδευτικές τους ανάγκες έχουν πιστοποιηθεί από τον αρμόδιο φορέα Κ.Ε.ΣΥ.

Τα προβλήματα ενός φοιτητή με αναπηρία στο Πανεπιστήμιο

Ο Κώστας Αναστασίου είναι ένας 23χρονος νέος με οπτική αναπηρία που σήμερα σπουδάζει στην Νομική Αθηνών. Μας μίλησε για τα βιώματά του στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ως φοιτητής με αναπηρία στο δημόσιο Πανεπιστήμιο.

www.ertnews.gr

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos