Ένθετο Προσβασιμότητα: Η πρώτη πτυχιούχος δασκάλα με σύνδρομο Down μιλά στο ΕΡΤNEWS

Ένθετο Προσβασιμότητα: Η πρώτη πτυχιούχος δασκάλα με σύνδρομο Down μιλά στο ΕΡΤNEWS

Η Σέρι Μπράιναρντ είναι το πρώτο άτομο με Σύνδρομο Down που ολοκλήρωσε την τριτοβάθμια εκπαίδευση και σήμερα εργάζεται ως βοηθός δασκάλας σε παιδιά προσχολικής ηλικίας σε Ειδικό Σχολείο. Είναι επίσης Παγκόσμια Πρέσβειρα για τα παιδιά με Σύνδρομο Down με πολλές ομιλίες διεθνώς. Μέσα από το παράδειγμά της θέλει να διεκδικήσει ίσες ευκαιρίες και ίσα δικαιώματα για όλα

down-syn2

Η Σέρι Μπράιναρντ είναι το πρώτο άτομο με Σύνδρομο Down που ολοκλήρωσε την τριτοβάθμια εκπαίδευση και σήμερα εργάζεται ως βοηθός δασκάλας σε παιδιά προσχολικής ηλικίας σε Ειδικό Σχολείο.

Είναι επίσης Παγκόσμια Πρέσβειρα για τα παιδιά με Σύνδρομο Down με πολλές ομιλίες διεθνώς. Μέσα από το παράδειγμά της θέλει να διεκδικήσει ίσες ευκαιρίες και ίσα δικαιώματα για όλα τα παιδιά με Σύνδρομο Down.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

Δείτε ακόμα στο ένθετο ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ του ΕΡΤNEWS

Η πρώτη προπονήτρια κολύμβησης με Σύνδρομο Down

Γνωρίζουμε την Νάνσυ Διαπούλη η οποία από το 2009 παρουσιάζει την Τελετή Αφής της Φλόγας ως πρέσβειρα των Special Olympics. Η αγάπη της για την κολύμβηση ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία. Έχει αρκετές διακρίσεις, με τελευταία τη συμμετοχή της στους Πανελλήνιους αγώνες κολύμβησης που διεξήχθησαν στο Λουτράκι όπου κατέκτησε την 1η θέση στο ύπτιο. Σήμερα εκπληρώνει ένα ακόμα από τα όνειρά της. Γίνεται η πρώτη προπονήτρια κολύμβησης με Σύνδρομο Down.

Στη στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης του Συλλόγου Συνδρόμου Down

Η κάμερα της ΕΡΤ μπήκε στη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη και μίλησε με ενηλίκους με Σύνδρομο Down που ζουν ανεξάρτητοι σε δικά τους μικρά διαμερίσματα. Έχουν αυτονομηθεί και κάνουν σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση της ανεξαρτητοποίησής τους. Οι ίδιοι, μας μιλούν για την καθημερινότητα μακριά από το πατρικό σπίτι, ενώ οι υπεύθυνοι αναφέρονται στις παράλληλες δράσεις αλλά και σε όλα εκείνα που πρέπει και μπορούν να γίνουν για τη στήριξη των ενηλίκων με Σύνδρομο Down σε μια ζωή με τις δικές τους επιλογές.

www.ertnews.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν