Ένθετο Περιβάλλον: Πρακτικός οδηγός για τη μείωση της σπατάλης φαγητού τις γιορτές

Ένθετο Περιβάλλον: Πρακτικός οδηγός για τη μείωση της σπατάλης φαγητού τις γιορτές

Είναι Χριστούγεννα και πάντα οι γιορτές ταυτίζονται με φαγοπότια και υπερκατανάλωση τροφίμων. Ψωνίζουμε περισσότερο από όσο μπορούμε να καταναλώσουμε και στο τέλος μεγάλες ποσότητες καταλήγουν στα σκουπίδια. Ένας στους δύο Έλληνες αγνοεί τις επιπτώσεις της σπατάλης τροφίμων. Το γεγονός για παράδειγμα πως για μια φρατζόλα ψωμί καταναλώνονται 1000 λίτρα νερού, μόνο για την καλλιέργεια του

Είναι Χριστούγεννα και πάντα οι γιορτές ταυτίζονται με φαγοπότια και υπερκατανάλωση τροφίμων. Ψωνίζουμε περισσότερο από όσο μπορούμε να καταναλώσουμε και στο τέλος μεγάλες ποσότητες καταλήγουν στα σκουπίδια.

Ένας στους δύο Έλληνες αγνοεί τις επιπτώσεις της σπατάλης τροφίμων. Το γεγονός για παράδειγμα πως για μια φρατζόλα ψωμί καταναλώνονται 1000 λίτρα νερού, μόνο για την καλλιέργεια του σιταριού που απαιτείται για την παραγωγή του.

Πετώντας ένα ψωμί στα σκουπίδια, πετάς μαζί του όλες τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιήθηκαν, την ενέργεια και το νερό.

Και το πρόβλημα κλιμακώνεται με όλη τη γκάμα τροφίμων Σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου Πατρών μια μέση ελληνική οικογένεια πετάει στα σκουπίδια 500 -κατάλληλες για βρώση- μερίδες φαγητού κάθε χρόνο, αξίας 1000€/ έτος.

Δείτε ακόμα στο Ένθετο Περιβάλλον του EΡΤNEWS:

Τα Χριστούγεννα προσαρμόζονται στην ενεργειακή κρίση

Εργατικές κατοικίες στον Ταύρο, σε διαδικασία ολικής ενεργειακής αναβάθμισης με την οικονομική στήριξη πολιτών. Πρόγραμμα πιλότος ανοίγει δρόμο για μαζικές ενεργειακές ανακαινίσεις

Τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα από το δορυφόρο

www.ertnews.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν