Ένθετο Περιβάλλον: Παραμένουν τα ορυκτά καύσιμα παρά την απειλή κλιματικής κατάρρευσης

Ένθετο Περιβάλλον: Παραμένουν τα ορυκτά καύσιμα παρά την απειλή κλιματικής κατάρρευσης

 Με τα ακραία φαινόμενα να γίνονται όλο και πιο φονικά, το διακύβευμα στη φετινή Παγκόσμια Σύνοδο για το Κλίμα για τη διεθνή είναι να αποφασίσει την οριστική απόσυρση ορυκτών καυσίμων, που ευθύνονται για την επιδείνωση της κλιματικής κρίσης. Ωστόσο στο ζήτημα αυτό υπάρχουν διαφωνίες και εντός της Ευρώπη, που διατυμπανίζει ότι είναι υπέρ της απόσυρσης ορυκτών καυσίμων,

Sequence 01.00_39_10_17.Still007

 Με τα ακραία φαινόμενα να γίνονται όλο και πιο φονικά, το διακύβευμα στη φετινή Παγκόσμια Σύνοδο για το Κλίμα για τη διεθνή είναι να αποφασίσει την οριστική απόσυρση ορυκτών καυσίμων, που ευθύνονται για την επιδείνωση της κλιματικής κρίσης.

Ωστόσο στο ζήτημα αυτό υπάρχουν διαφωνίες και εντός της Ευρώπη, που διατυμπανίζει ότι είναι υπέρ της απόσυρσης ορυκτών καυσίμων,  αφήνοντας, όμως,   διάπλατα ανοιχτό παράθυρο εξαίρεσης για μεγάλες ενεργοβόρες βιομηχανίες, εφόσον αυτές, μαζί με τα ορυκτά καύσιμα, χρησιμοποιούν αμφιλεγόμενες τεχνολογίες δέσμευσης των αερίων του θερμοκηπίου.

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΗ ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ

Θερμόπληκτα, πυρόπληκτα και πλημμυρόπληκτα . Χιλιάδες ζώα χάθηκαν σε καύσωνες, φωτιές και πλημμύρες φέτος στην Ελλάδα . Όσα επέζησαν,  μεταφέρθηκαν σε σταθμούς πρώτων βοηθειών που λειτουργούν σε εθελοντική βάση και παραμένουν για νοσηλεία. Όμως είναι ανάγκη  η πολιτεία να δημιουργήσει μια μονάδα περίθαλψης για την άγρια ζωή, καθώς οι δυνατότητες των εθελοντικών οργανώσεων να ανταπεξέλθουν τόσο στο κόστος , όσο και στον όγκο των περιστατικών, έχουν εξαντληθεί.

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΤΙΖΟΥΝ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ

Η εξερεύνηση της σελήνης είναι προ των πυλών Για να συμβεί αυτό θα χρειαστούν υποδομές μετακίνησης και διαβίωσης των αστροναυτών. Έτσι ξεκίνησαν οι πειραματισμοί για την κατασκευή οδοποιίας στη σελήνη.

Επιμέλεια- Παρουσίαση: Κατερίνα Χριστοφιλίδου

www.ertnews.gr

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos