Ένθετο Περιβάλλον: Η Αμοργός θέτει μέτρα για την υπεραλίευση

Ένθετο Περιβάλλον: Η Αμοργός θέτει μέτρα για την  υπεραλίευση

Οι ψαράδες της Αμοργού  προβληματισμένοι από την υπεραλίευση πρότειναν πολιτικές για την απαγόρευση αλιείας σε κάποιες περιοχές. Πρόταση που τεκμηρίωσαν  με την επιστημονική κοινότητα, και δύο ιδρύματα που στήριξαν την προσπάθειά, προκειμένου να την υιοθετήσει η κεντρική διοίκηση.   Αντίθετα από ο,τι συμβαίνει συνήθως,  η Αμοργός δείχνει το δρόμο μιας άλλου τύπου δημοκρατικής διαβούλευσης και συνδιαχείρισης του περιβάλλοντος-

amorgos-aliieia

Οι ψαράδες της Αμοργού  προβληματισμένοι από την υπεραλίευση πρότειναν πολιτικές για την απαγόρευση αλιείας σε κάποιες περιοχές.

Πρόταση που τεκμηρίωσαν  με την επιστημονική κοινότητα, και δύο ιδρύματα που στήριξαν την προσπάθειά, προκειμένου να την υιοθετήσει η κεντρική διοίκηση.  

Αντίθετα από ο,τι συμβαίνει συνήθως,  η Αμοργός δείχνει το δρόμο μιας άλλου τύπου δημοκρατικής διαβούλευσης και συνδιαχείρισης του περιβάλλοντος- που ξεκινά από τη βάση- και προϋποθέτει συναίνεση και αποδοχή.

Δείτε ακόμα στο Ένθετο για το Περιβάλλον του ΕΡΤNEWS:

H κατάσταση του κλίματος στην Ευρώπη εμπνέει ανησυχία . Στα θετικά  η αύξηση της παραγωγής καθαρής ενέργειας. Οι δυνατότητες της Ελλάδας

Bίντεο από την εφόρμηση αρκούδας σε μελίσσι. Η Καλλιστώ προτείνει μέτρα αποτροπής των ζημιών στην αγροτική παραγωγή

Επιμέλεια – Παρουσίαση: Κατερίνα Χριστοφιλίδου

www.ertnews.gr

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos