Ροή ειδήσεων

Ένα αμφίβιο ηλεκτρικό τροχόσπιτο που μετατρέπεται και σε ποδήλατο

Ένα αμφίβιο ηλεκτρικό τροχόσπιτο που μετατρέπεται και σε ποδήλατο

Κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόστηκαν για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, το Λετονικό στούντιο ντιζάιν Zeltini που ειδικεύεται στη βιώσιμη καινοτομία, ανέπτυξε το Z-triton, ένα πρωτότυπο μικρό ηλεκτρικό τροχόσπιτο που μετατρέπεται σε σκάφος και τρίκυκλο ποδήλατο και μπορεί να ταξιδέψει τόσο στην ξηρά όσο και στο νερό. Επιπλέον, το υβριδικό αυτό όχημα σχεδιάστηκε εξ ολοκλήρου χρησιμοποιώντας 3D εκτυπωτή.

Με μήκος 3,60μ., πλάτος 1,20μ. και ύψος 1,55μ., το τροχόσπιτο διαθέτει μια μικρή κουζίνα και χώρο για ύπνο, και μπορεί να φιλοξενήσει έως και δύο άτομα.

Οι ρόδες του ποδηλάτου αναδιπλώνονται για να μεταφέρουν το όχημα από το έδαφος στο νερό. Το Z-triton τροφοδοτείται ηλεκτρικά από τον πίνακα ελέγχου και ο οδηγός μπορεί να ελέγξει την ισχύ και την εσωτερική θερμοκρασία. Οι ταξιδιώτες έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύσουν τις προμήθειές τους στην κουζίνα και να καλλιεργήσουν αρωματικά χόρτα στην οροφή του οχήματος.

Το «Z-triton» βρίσκεται ακόμη στη φάση του πρωτοτύπου, αλλά το στούντιο έχει κάνει δοκιμές κατά τη διάρκεια όλων των εποχών του χρόνου, για να εξασφαλίσει την ανθεκτικότητα και την απόδοσή του.

Το στούντιο Zeltini έχει ως στόχο τη δημιουργία βιώσιμων προϊόντων και πρωτοτύπων που, παράλληλα με τη λειτουργικότητα, είναι διασκεδαστικά. Πράγματι, το Z-triton παραπέμπει στο αμφίβιο όχημα που χρησιμοποίησε ο σκηνοθέτης Γουές Άντερσον στην ταινία «The Life Aquatic».

Αν και προς το παρόν, το Z-triton δεν είναι ακόμη διαθέσιμο για αγορά, η εταιρία σχεδιάζει να ξεκινήσει να νοικιάζει το όχημα από το 2021.

ΠΗΓΗ: BusinessInsider, DesignBoom

 

www.ert.gr

Check Also

Χρήστος Κυρατσούς: Η θεραπεία αντισωμάτων της Regeneron φθάνει και στην Ε.Ε.

Ενδιαφέροντα και αισιόδοξα στοιχεία για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και τη θεραπεία της Covid-19 έδωσε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *