Ροή ειδήσεων

Ένας νέος χώρος αφιερωμένος στην τεχνητή νοημοσύνη στη Νότια Γαλλία

Ένας νέος χώρος αφιερωμένος στην τεχνητή νοημοσύνη στη Νότια Γαλλία

Ένα νέο κέντρο αφιερωμένο στην Τεχνητή Νοημοσύνη εγκαινιάστηκε χθες στην πόλη Σοφία-Αντίπολις στη Νότια Γαλλία, στο οποίο δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς θα μπορούν να συμμετέχουν με κοινά πρότζεκτ με στόχο την προώθηση ενός δεοντολογικού και υπεύθυνου AI.

Ο νέος χώρος φιλοξενεί το «Εργαστήριο» που απευθύνεται σε start-up, επιχειρήσεις, ερευνητές και συλλογικότητες με στόχο τη δημιουργία κοινών πρότζεκτ, τα οποία θα εκτίθενται σε έναν ειδικά σχεδιασμένο εκθεσιακό χώρο. Εκεί, οι επισκέπτες θα μπορούν να ανακαλύψουν τις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης στην υγεία, την καθημερινότητα, τον πολιτισμό, κλπ. «Οι υπάλληλοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, των οποίων τα επαγγέλματα θα αλλάξουν με την τεχνητή νοημοσύνη, θα εκπαιδευτούν εδώ», δήλωσε ο Paul Sgro, ειδικός στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Επιπλέον, ο χώρος διαθέτει και μια αίθουσα για συνέδρια και εκδηλώσεις.

Αυτή η νέα δομή θα συνεργάζεται με το Παρατηρητήριο των Οικονομικών, Κοινωνικών και Τεχνολογικών Επιπτώσεων της Τεχνητής Νοημοσύνης (OTESIA) που ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2019 από τους ίδιους φορείς. Ο στόχος των δύο δομών είναι να συμβάλλουν στην ανάπτυξη μιας πιο υπεύθυνης και ηθικής τεχνητής νοημοσύνης.

Το Σπίτι της Τεχνητής Νοημοσύνης υποστηρίζεται από το Συμβούλιο Περιφερειών Alpes-Maritimes, την τοπική κοινότητα, το Πανεπιστήμιο της Κυανής Ακτής και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Νίκαιας.

ΠΗΓΗ: 20minutes

www.ert.gr

Check Also

Χρήστος Κυρατσούς: Η θεραπεία αντισωμάτων της Regeneron φθάνει και στην Ε.Ε.

Ενδιαφέροντα και αισιόδοξα στοιχεία για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και τη θεραπεία της Covid-19 έδωσε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *