Άσκηση δασοπυρόσβεσης στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης

Άσκηση δασοπυρόσβεσης στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης

Την Κυριακή 7 Μαΐου οι Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής (ΕΔΑΣΑ) συμμετείχαν σε κοινή άσκηση δασοπυρόσβεσης με τον Σύλλογο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αγίου Στεφάνου. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως: «Ο ΕΔΑΣΑ συμμετείχε με δύο οχήματα Α τύπου και πεζοπόρο τμήμα 32 ατόμων και ο Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αγίου Στεφάνου με δύο οχήματα τύπου Δ, ένα δασικό

πηγή φωτο: ΕΔΑΣΑ

Την Κυριακή 7 Μαΐου οι Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής (ΕΔΑΣΑ) συμμετείχαν σε κοινή άσκηση δασοπυρόσβεσης με τον Σύλλογο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αγίου Στεφάνου.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως: «Ο ΕΔΑΣΑ συμμετείχε με δύο οχήματα Α τύπου και πεζοπόρο τμήμα 32 ατόμων και ο Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αγίου Στεφάνου με δύο οχήματα τύπου Δ, ένα δασικό όχημα 5 τόνων και 10 άτομα πλήρωμα.

Η άσκηση προσομοίωσε σε αρκετά μεγάλο βαθμό συμβάν στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης, με κίνηση πεζοπόρων τμημάτων, εγκαταστάσεις σε δύσβατη περιοχή, μετακίνηση δυνάμεων σε διαφορετικά σημεία κατόπιν εικονικών κηλιδώσεων. Δοκιμάστηκαν ο συντονισμός και η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων, οι αντοχές των πεζοπόρων τμημάτων και η διαδικασία κινητοποίησης των εθελοντών.

Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αγίου Στεφάνου

Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αγίου Στεφάνου για την αποδοχή της πρόσκλησης, την άμεση ανταπόκριση και την άριστη συνεργασία.

Ας ευχηθούμε τέτοιες συναντήσεις να γίνονται μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς».

Πηγή φωτο: ΕΔΑΣΑ

www.ertnews.gr

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos