Novartis: Σφοδρά πυρά δικαστών-εισαγγελέων εν μέσω πολιτικής θύελλας (video)

Αύριο αναμένεται να καταθέσουν ανωμοτί τα 5 πρώτα μη πολιτικά πρόσωπα που ελέγχονται ως ύποπτα για τα αδικήματα της απιστίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος στην υπόθεση Νοvartis, ενώ αναμένεται να κληθούν ως και 20 άλλα άτομα. Στο μεταξύ, με ισχυρή πλειοψηφία 8-3, ανανεώθηκε για 2 χρόνια η θητεία της Ελένης Τουλουπάκη ως επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς. Την ίδια ώρα συνεχίζεται η πολιτική θύελλα, εν μέσω δηλώσεων του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπου Αθανασίου ότι «η μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού, αλλά και του Ευάγγελου Βενιζέλου στον ΣΚΑΙ. `Αμεση ήταν η απάντηση του Μαξίμου που κάνει λόγο για μεθόδευση από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ «με στόχο την παραγραφή των αδικημάτων» του σκανδάλου της NOVARTIS.

Ελ. Μιχαηλίδης: θέλει χρόνο να έρθουν τα αποδεικτικά στοιχεία με ηρεμία και ψυχραιμία

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, Ελευθέριος Μιχαηλίδης μιλώντας στην ΕΡΤ ζήτησε να αφήσουν τη Δικαιοσύνη ανεξάρτητη ώστε να κάνει τη δουλειά της.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων μίλησε για έγκριτους εισαγγελείς με περγαμηνές που «πασχίζουν νυχθημερόν. Το έργο των εισαγγελέων διαφθοράς, υπενθύμισε, ελέγχεται από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Αν δεν υπάρχουν ενδείξεις, είπε, εναντίον οποιουδήποτε ο εισαγγελέας θα βάλει την υπόθεση στο αρχείο, όταν όμως προκύπτουν ενδείξεις θα ασκήσει ποινική δίωξη.
Ο δικαστικός λειτουργός απέδωσε τις αντιδράσεις στην προεκλογική περίοδο και έστειλε μήνυμα στους πολίτες ότι οι εισαγγελείς υπηρετούν το νόμο και δεν εξυπηρετούν καμία πολιτική σκοπιμότητα.

Χρ. Σεβαστίδης; Eπιλεκτική εμπιστοσύνη του Ανδρέα Λοβέρδου στη δικαιοσύνη

Το γεγονός ότι συγκεκριμένοι πολιτικοί θεωρήθηκαν ή θεωρούνται ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων, δεν τους δίνει το δικαίωμα να καταφέρονται κατά δικαστικών λειτουργών με βαρείς χαρακτηρισμούς και να τους αποδίδουν σκοπιμότητες, δήλωσε στον Real, ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χριστόφορος Σεβαστίδης και έκανε λόγο για επιλεκτική εμπιστοσύνη του Ανδρέα Λοβέρδου στη δικαιοσύνη.

«Δεν μπορεί για παράδειγμα ο κύριος Λοβέρδος όσο και αν δικαιολογείται λόγο της θέσης στην οποία βρίσκεται, να λέει ότι γενικά έχει εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη αλλά όχι στους εισαγγελείς που έστειλαν την δικογραφία στην Βουλή κατά το σκέλος που τον αφορά γιατί αυτοί οι εισαγγελείς καταχράστηκαν την εξουσία τους και παραβίασαν τον όρκο τους.»

Π.Παπανικολάου: Υπάρχει πολύ μαύρο πολιτικό χρήμα

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών απέκλεισε την περίπτωση να μην υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων, χαρακτηρίζοντας «φως φανάρι ότι υπάρχει πολύ μαύρο πολιτικό χρήμα σε πολλούς γιατρούς».

Α. Λοβέρδος:Πρώτος εγώ θα ψηφίσω άρση της ασυλίας μου

Τα επόμενα 24ωρα, η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής θα εισηγηθεί στην Ολομέλεια υπέρ ή κατά της άρσης της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος καλείται να δώσει εξηγήσεις για την πράξη της παθητικής δωροδοκίας, που σχετίζεται με την τιμολόγηση τεσσάρων φαρμάκων της Novartis.

Ο ίδιος ο πρώην υπουργός αρνείται κάθε ανάμειξη, υποστηρίζει ότι η υπόθεση είναι «στημένη» από την κυβέρνηση και αναφέρει ότι πρώτος εκείνος θα ψηφίσει την άρση της ασυλίας του.

Άρειος Πάγος

Οι εισαγγελείς έχουν εντοπίσει «μαύρο ταμείο της Novartis, με την κωδική ονομασία «Άγιο Δισκοπότηρο». Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Εισαγγελίας στη Βουλή, η Novartis- Ελλάς χρησιμοποιούσε αρκετές διαφημιστικές εταιρείες ως πλυντήρια για να ξεπλένεται το μαύρο χρήμα, οι οποίες εμφανίζουν τζίρους μόνο στην περίπτωση δήθεν διαφημίσεων προς Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Μάλιστα στελέχη τέτοιων εταιρειών έχουν ήδη κληθεί από τους εισαγγελείς να καταθέσουν ανωμοτί ως ύποπτοι για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Στην περίπτωση της μιας εταιρείας έχουν εντοπιστεί πολλά εικονικά τιμολόγια για δήθεν διαφημίσεις προς τρεις ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία Μάξιμος Σαράφης έχει καταθέσει ότι ήταν παρών όταν ο ιδιοκτήτης αυτής της εταιρεία παρέδωσε φάκελο με χαρτονομίσματα των 50 και 100 ευρώ στον Κωνσταντίνο Φρουζή. Συνολικά του κατέθεσε από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο του 11 90.000 ευρώ. Στο σπίτι του συγκεκριμένου ιδιοκτήτη μάλιστα βρέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις με ημερομηνίες και ποσά που αναφέρονταν στα εικονικά τιμολόγια.Στο στόχαστρο της εισαγγελικής έρευνας έχουν μπει και άλλες εταιρείες που φέρεται να είχαν αντίστοιχο ρόλο.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/ Ρεπορτάζ: ‘Αννα Βλαχοπαναγιώτη, Ειρήνη Κυρίτση, Μαρία Σταυροπούλου

www.ert.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*