Melira: Το θεϊκό μέλι από την Εύβοια!

Από το 1935 η οικογένεια Αλεξίου γλυκαίνει τους Έλληνες καταναλωτές με το παρθένο μέλι της, που παράγεται και συλλέγεται στην περιοχή της Εύβοιας. Όντας από τις πρώτες επιχειρήσεις που παρήγαν βασιλικό πολτό στη χώρα μας, διαθέτει τεχνογνωσία, γνωρίζει τα μυστικά του καλού μελιού και φροντίζει με πολύ μεράκι ώστε ο καταναλωτής να απολαύσει την καλύτερη δυνατή ποιότητα. Εξειδικεύεται δε στις ελληνικές ποικιλίες μελιού που συνδυάζουν μοναδικές ποικιλίες γύρης εκλεκτών ανθοφοριών, αλλά και τις πιο πολύτιμες υπερτροφές (superfoods), ελιξήρια μακροζωίας με ευεργετικές ιδιότητες και ανεκτίμητα οφέλη στην ενίσχυση του ανθρώπινου οργανισμού.

Η επιχείρηση έχει πλέον περάσει στα χέρια της τρίτης γενιάς, η οποία αποφάσισε να επενδύσει μέσα στην κρίση, δημιουργώντας μια εταιρεία που στόχο έχει να κάνει γνωστό το ελληνικό μέλι στην gourmet εκδοχή του στο εξωτερικό. Μάλιστα, τα προϊόντα της Melira έχουν κάνει το ντεμπούτο τους στις αγορές του εξωτερικού, λαμβάνοντας παράλληλα σημαντικές διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς. Η Melira κατέκτησε πρόσφατα 5 χρυσά αστέρια στον διαγωνισμό «International Taste Quality Institute», έναν θεσμό των Βρυξελλών στον οποίο έδωσαν το «παρών» 180 chefs από όλον τον κόσμο. Παράλληλα, της απονεμήθηκε το βραβείο του καλύτερου προμηθευτή αγροτικών προϊόντων στα σελφ σερβις excellence awards 2016, το οποίο ψήφισαν οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Εξαγωγές

Γαλλία, Νορβηγία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ιταλία και Βέλγιο είναι οι χώρες που συγκαταλέγονται, μέχρι στιγμής, στο εξαγωγικό δίκτυο της Melira, ενώ ο στόχος είναι να διευρυνθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Έντονο «φλερτ» υπάρχει με αντιπροσώπους σε Κίνα, Ιαπωνία και Σαουδική Αραβία, ενώ αρχές Σεπτέμβρη θα γίνει η επίσημη παρουσίαση των προϊόντων στα Hall Foods για την είσοδό τους στα 400 καταστήματα που διατηρεί η αλυσίδα στην αμερικανική αγορά.

Επιπρόσθετα, μέχρι τον Οκτώβριο θα έχουν λανσαριστεί στην ελληνική αγορά τα φυτικά καλλυντικά και προϊόντα με βάση το μέλι –που φέρουν φαρμακευτικές ιδιότητες– σε 1.000 φαρμακεία σε όλη την Ελλάδα. Μια ολοκληρωμένη σειρά καλλυντικών με σέρουμ και αντιρυτιδικές κρέμες έρχεται να καταπλήξει τόσο το ανδρικό όσο και το γυναικείο κοινό, ενώ στα σκαριά είναι η δημιουργία καινούργιων κωδικών στην κατηγορία των superfoods.

Προϊόντα και σημεία πώλησης

Εκτός από τα μέλια που κυκλοφορούν σε 10 διαφορετικές ποικιλίες, εφτά διαφορετικές κεραλοιφές, βασιλικός πολτός, σέρουμ, καλλυντικά, παστέλια και ενεργειακές μπάρες βρίσκονται υπό τη σκέπη του brand Melira έτοιμα να καταπλήξουν όσους προκρίνουν το φυσικό έναντι της βιομηχανικής παραγωγής. Σημείο αναφοράς αποτελούν τα My Market, OK Markets, τα σούπερ μάρκετ Θανόπουλος, καταστήματα delicatessen και προσεχώς στο κατάστημα της Yoleni’s στο Κολωνάκι.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*