AΔΕΔΥ: Συμμετέχει στη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών

Με στόχο την «Καταδίκη της βίας και της καταστολής», η ΑΔΕΔΥ καλεί τον κλάδο των δημοσίων υπαλλήλων να πάρει μέρος στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019, στις 15:00, στη Βουλή. Υπενθυμίζεται ότι την ίδια ημέρα οι ομοσπονδίες ΟΛΜΕ και ΔΟΕ βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση.

Η ΟΛΜΕ αναφέρει ότι καλεί σε «24ωρη απεργιακή κινητοποίηση με 3ωρη στάση εργασίας από την ΟΛΜΕ και αντίστοιχες 3ωρες στάσεις από τις ΕΛΜΕ της χώρας για την διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων. Διευκρινίζει ότι η 3ωρη στάση της ΟΛΜΕ προκηρύσσεται από τις 11.00 π.μ. έως τις 14.00 μ.μ. για τα πρωινά σχολεία και τις 3 πρώτες ώρες του προγράμματος για τα απογευματινά και εσπερινά σχολεία».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «κηρύσσει στάση εργασίας για τη Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019, από τις 13:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών και καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν το «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση τη Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 15:00, στη Βουλή με κεντρικά αιτήματα:

Να αποσυρθεί το απαράδεκτο «σύστημα διορισμών», που οδηγεί σε χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών συναδέλφων.
Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας.
Μαζικοί διορισμοί για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες στην Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση, Αυτοδιοίκηση και σε όλες τις κοινωνικές δομές».

«Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στη στάση εργασίας τη Δευτέρα 14/1 13:00-15:00 και στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 3:00 μ.μ.», αναφέρει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Eπίσης το Συνδικάτο OTA: «καλεί όλους τους εργαζόμενους στους δήμους και τη περιφέρεια να πάρουν μαζικά μέρος στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τη ΔΕΥΤΕΡΑ 14 του Γενάρη από τις 13:00 έως το τέλος ωραρίου αλλά και να δώσουμε δυναμικό παρών στη συγκέντρωση στις 15:00 στη πλατεία Συντάγματος.
Απαιτούμε την απόσυρση του νομοσχεδίου που απολύει χιλιάδες εκπαιδευτικούς, κλέβει χρόνια προϋπηρεσίας, απαξιώνει τα πτυχία και ανακυκλώνει την ανεργία».

Aπό την πλευρά της η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «στηρίζει το δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Ανδρέας Αθανασόπουλος, θα συμμετάσχει αύριο Δευτέρα 14 Γενάρη στις 10.00 π.μ., στην συγκέντρωση του Συλλόγου Δασκάλων-Νηπιαγωγών Πάτρας και της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης».

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι: «ενώνει τη φωνή της με την ΑΣΓΜΕ και την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής και καταδικάζει απερίφραστα την άγρια επίθεση των σωμάτων ασφαλείας προς τους απεργούς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που διαδήλωναν έξω από τη Βουλή την Παρασκευή 11.01.2019. Η αστυνομία επιτέθηκε με γκλομπς, χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης απευθείας στο πλήθος. Από την απαράδεκτη αυτή επίθεση τραυματίστηκαν σοβαρά 3 διαδηλωτές.

Εμείς οι γονείς στεκόμαστε δίπλα στον αγώνα των εκπαιδευτικών που ως αναπληρωτές εργάζονται χρόνια τώρα στην εκπαίδευση στην προσπάθεια να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά των σχολειών μας.

Οι αγώνας των εκπαιδευτικών και των γονιών είναι κοινός. Η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων απαιτεί μόνιμη και σταθερή στελέχωση από εκπαιδευτικούς. Μαζί, γονείς και εκπαιδευτικοί, θα αγωνιστούμε για το σχολείο που οφείλουμε στα παιδιά μας».

www.ert.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*