23,6 εκατ. ευρώ ανά σεζόν θα εισπράττει ο Ρονάλντο (μόνο!) από τη Ρεάλ

O πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής του 2016 υπέγραψε τελικά και ένα ανάλογο, ηγεμονικό συμβόλαιο! Ο Κριστιάνο Ρονάλντο υπέγραψε στις αρχές της εβδομάδας το νέο του συμβόλαιο με τη Ρεάλ Μαδρίτης, που τον «δένει» με τους πρωταθλητές Ευρώπης ως το 2021.

Αναφορικά με το οικονομικό μέρος της συμφωνίας, το πλέον σημαντικό τμήμα της έχει να κάνει με τις αποδοχές του Πορτογάλου σταρ, που θα είναι κυριολεκτικά «ηγεμονικές». Συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος επιθετικός για κάθε μία από τις πέντε σεζόν που υπέγραψε με τη Ρεάλ Μαδρίτης θα λαμβάνει 23,6 εκατ. ευρώ καθαρά, γεγονός που σημαίνει πως εάν εξαντλήσει την πενταετία, θα έχει λάβει από τη Ρεάλ Μαδρίτης συνολικά 118 εκατ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τα έσοδα από την εμπορική εκμετάλλευση του ονόματός του.

Το περιοδικό «Forbes» έκανε τους υπολογισμούς και κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο Κριστιάνο Ρονάλντο ξεπέρασε πλέον τον Αμερικανό πυγμάχο Φλόιντ Μειγουέδερ και τον συμπατριώτη του, παίκτη του γκολφ, Τάιγκερ Γουντς, οι οποίοι εναλλάσσονταν στην κορυφή της λίστας αμοιβών των αθλητών από το 2001 και μέχρι σήμερα. Εφεξής είναι αυτός ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των μισθών, επιδομάτων και χορηγιών.

Σύμφωνα με το Forbes, ο Πορτογάλος άσος έχει συνολικό ετήσιο εισόδημα από χορηγίες, συμβόλαια και μπόνους περίπου 88.000.000 δολάρια, ή σχεδόν 80 εκατομμύρια ευρώ. Πλην της αμοιβής του από την ομάδα του, λαμβάνει ετησίως πάνω από 60 εκατομμύρια ευρώ από τις εταιρείες Nike, Castrol, Armani, Kentucky Fried Chicken, τα ρολόγια Tag Heuer, την αεροπορική Emirates, τα προϊόντα wellness Herbalife, τα ποτά Soccerade, καθώς και με τις εταιρείες Pokerstars, Clear Shampoo, Konami για το Pro Evolution Soccer videogame, Toyota, Samsung και με την πορτογαλική τράπεζα Banco Espirito Santo.

H ιστοσελίδα Football Leaks, που ειδικεύεται στην αποκάλυψη των συμβολαίων, αναφέρει ότι ο Ρονάλντο έλαβε επίσης 1 εκατ. ευρώ από συμφωνία με την αραβική εταιρεία τηλεφωνίας Mobily, μόνο για ένα διαφημιστικό και μερικά μηνύματα στο Διαδίκτυο. Στη δε Ιαπωνία συμφώνησε για να προωθήσει τη Fitness Pro, χωρίς να γίνει γνωστό το αντίτιμο της συμφωνίας μέχρι σήμερα…