«Φρούριο» η Αθήνα για την επίσκεψη της Μέρκελ – Μικροεπεισόδια (video)

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την ασφάλεια της καγκελαρίου κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Αθήνα αναλύει ο Ζώης Κακκαβάς.

Σε ισχύ βρίσκονται τα αυξημένα μέτρα, για την επίσκεψη της Καγκελαρίου της Γερμανίας, η οποία θα ολοκληρωθεί, αύριο το μεσημέρι.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έχουν κινητοποιηθεί πάνω από 2.000 αστυνομικοί .

Mικρο- επεισόδια, σημειώθηκαν πριν τις 8 απόψε στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας από διάφορες συλλογικότητες και κινήσεις.

Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις των ΜΑΤ στην οδό Σταδίου, στο ύψος της Παλαιάς Βουλής. Η αστυνομία είχε αποκλείσει με οχήματα το δρόμο σε εκείνο το σημείο. Eγινε χρήση χημικών και στην συνέχεια η κατάσταση εκτονώθηκε.

Στον σχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας, συμπεριλαμβάνονται, ελικόπτερα , αστυνομικοί- σκοπευτές σε ταράτσες, έλεγχοι από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών αλλά και από εκπαιδευμένα σκυλιά. Οι δρόμοι κλείνουν κατά τις μετακινήσεις της καγκελαρίου της Γερμανίας, αφού πρώτα ελέγχεται σχολαστικά κάθε διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσει.

Αύριο (Παρασκευή), ο σταθμός ΣΥΝΤΑΓΜΑ θα παραμείνει κλειστός από τις 08:30 έως τις 11:30. Οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάσεις.

Αλλαγές και στον Προαστιακό

Επίσης, αναστέλλονται και αύριο δρομολόγια του μετρό από το σταθμό «Δ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ» προς «ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ» και αντίστροφα.

Αύριο (Παρασκευή) λόγω της αναχώρησής της δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των 15:27 και 15:57 από «Δ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ» προς «ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ», καθώς και των 16:00 και 16:30 από το «ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ» προς «Δ.ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ».

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Ζώης Κακκαβάς

www.ert.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*