Το σημερινό πρωτοσέλιδο της Liberation για την Ελλάδα: «Όχι του Δία»

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της Liberation για την Ελλάδα: «Όχι του Δία»

Δείτε πώς απεικονίζει τον Αλέξη Τσίπρα σε μαύρο φόντο – «Οι Έλληνες ακολούθησαν τον πρωθυπουργό τους και αρνήθηκαν να αποδεχθούν μέσω δημοψηφίσματος τις προϋποθέσεις που επέβαλαν οι πιστωτές για τη σωτηρία της χώρας. Σεισμός στην Ευρώπη…» 

Με πρωτότυπη απεικόνιση η εφημερίδα Liberation αφιερώνει το πρωτοσέλιδό της στον Έλληνα πρωθυπουργό: Σε μαύρο φόντο, μια λεπτή γραμμή φωτός από κάποιο προβολέα διαγράφει τη σιλουέτα του Αλέξη Τσίπρα, σαν να ευρίσκεται στην εξέδρα μπρος τον λαό. Ο φωτογράφος τράβηξε το κλισέ από πίσω κόντρα στο φως. «NON de Zeus» είναι με λευκά γράμματα ο τίτλος πάνω στο μαύρο φόντο της πλάτης.

Πρόκειται για λογοπαίγνιο της πολύ γνωστής γαλλικής έκφρασης «Non de dieu » που οι Γάλλοι χρησιμοποιούν αυθόρμητα μπρος σε μια απρόβλεπτη κατάσταση που ξαφνικά τους μπερδεύει.

Θα την μεταφράζαμε με τη δική μας «Για όνομα του θεού», σε ό,τι δε αφορά στον τίτλο: «Για όνομα του Δία».

Στον υπότιτλό της η Liberation υπογραμμίζει: «Οι Έλληνες ακολούθησαν τον πρωθυπουργό τους Αλέξη Τσίπρα και αρνήθηκαν να αποδεχθούν μέσω δημοψηφίσματος τις προϋποθέσεις που επέβαλαν οι πιστωτές για τη σωτηρία της χώρας. Σεισμός στην Ευρώπη…»

Le Monde: Το μέλλον της Ευρώπης παίζεται στην Αθήνα

«Το μέλλον της Ευρώπης παίζεται στην Αθήνα» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της «Λε Μοντ» με φωτογραφία από τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα και τον Α. Τσίπρα στην εξέδρα.

Η Μοντ επαναφέρει στο πρωτοσέλιδό της τη συνέντευξη του οικονομολόγου Τομά Πικετί το βίντεο της οποίας είχε δώσει πριν από δύο μέρες στην πρωϊνή ηλεκτρονική της σελίδα. Με το πρωτοσέλιδο ένθετο υπογραμμίζεται στον τίτλο η θέση του Πικετί : «Ο Φρανσουά Ολάντ πρέπει να ασκήσει βέτο στο θέμα εξόδου της Ελλάδας».


 
Εναν Αλέξη Τσίπρα με ανυψωμένη το χέρι, με φόντο το «όχι» στα χρώματα της ελληνικής σημαίας, η Φιγκαρό υπογραμμίζει στον τίτλο της: «Η Ελλάδα κάνει το μεγάλο βήμα για την έξοδο από το ευρώ». Εξηγεί στον υπότιτλο : «Μετά την, κατά μεγάλη πλειοψηφία, απόρριψη από τους Έλληνες του ευρωπαϊκού προγράμματος, το θέμα του Grexit τίθεται όσο ποτέ άλλοτε».

Στο πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο που τιτλοφορεί «Διευκρίνιση» υπογραμμίζει: «Το Grexit θα πάρει φυσιολογικά το δρόμο του».

« Σεβαστείτε τώρα, το ΟΧΙ του ελληνικού λαού» είναι ο τίτλος της κομμουνιστικής «Ουμανιτέ» που καλύπτει το πρωτοσέλιδό της, με φόντο ένα πλήθος και ανυψωμένες γροθιές με γραμμένο το όχι σε ελληνικά και γαλλικά.

Πηγή Άρθρου

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*