Το μικρότερο ταχυφαγείο στον κόσμο είναι φτιαγμένο μόνο για μέλισσες (video)

«Το μικρότερο McDonald’s στον κόσμο», μια πλήρως λειτουργική κυψέλη για μέλισσες, κατασκευάστηκε στη Σουηδία, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας των υπεύθυνων της δημοφιλούς «αλυσίδας» ταχυφαγείων να προσελκύσουν και να προστατεύσουν τις μέλισσες, τα έντομα που είναι τόσο σημαντικά για τη διατήρηση της ζωής στον πλανήτη μας.

Το McHive είναι πλήρως εξοπλισμένο: Διαθέτει αυλή, εξωτερικούς χώρους, δύο «drive-thru» παράθυρα, όλες τις διαφημιστικές πινακίδες των McDonald’s. Η διαφορά από ένα οποιοδήποτε κατάστημα «γρήγορου» φαγητού της ίδιας εταιρείας, εκτός από το μικρό του μέγεθος, είναι πως στο εσωτερικό, δεν βρίσκει κανείς μια μηχανή McFlurry για το τηγάνισμα, αλλά μια αποικία μελισσών σε «τελάρα».

Πολλά McDonald’s στη Σουηδία έχουν τοποθετήσει στις στέγες τους κυψέλες, αγριολούλουδα και επιφάνειες με γρασίδι στην προσπάθειά τους να σώσουν τις μέλισσες.

Το «μικρότερο McDonald’s στον κόσμο» κατασκευάστηκε σε συνεργασία με το σκανδιναβικό στούντιο NORD DDB, σε μια προσπάθεια προστασίας και διάσωσης των μελισσών.

«Η πρωτοβουλία άρχισε σε τοπικό επίπεδο, αλλά τώρα επεκτείνεται», αναφέρουν οι υπεύθυνοι του στούντιο NORD DDB, που είχε την επίβλεψη του πρότζεκτ. «Περισσότερα franchise σε όλη τη Σουηδία συνενώνουν τις δυνάμεις τους σε αυτή την προσπάθεια, και έχουν ήδη αρχίσει να αντικαθιστούν το γρασίδι γύρω από τα ρεστοράν τους με λουλούδια και φυτά που είναι σημαντικά για την ευζωία των μελισσών», εξηγούν οι υπεύθυνοι της κατασκευής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βίντεο: NORD

www.ert.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*