Τουλάχιστον ένας νεκρός και τραυματίες από πυρά σε σταθμό του τραμ στην Ουτρέχτη (upd)

Ένας νεκρός στην Ουτρέχτη μετά τα πυρά σε πλατεία του τραμ στο κέντρο της πόλης, όπου πολλοί άνθρωποι τραυματίσθηκαν, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία.

Η αστυνομία της Ουτρέχτης ανακοίνωσε πως μια πλατεία σε σταθμό του τραμ έξω από το κέντρο της πόλης έχει αποκλεισθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις ενώ επιτόπου βρίσκονται στελέχη υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης. Η Αστυνομία είπε ότι εξετάζεται η πιθανότητα τρομοκρατικών κινήτρων στο περιστατικό.

Several injured in shooting in tram in Dutch city of Utrecht

— CNBC (@CNBC) March 18, 2019

«Πυρά στην πλατεία της 24ης Οκτωβρίου. Πολλές σφαίρες. Βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης», ανακοίνωσε η αστυνομία με μήνυμα στο Twitter. Διευκρίνισε πως πρόκειται για «πυροβολισμούς μέσα σ’ ένα τραμ» και πως έχουν αναπτυχθεί ιατρικά ελικόπτερα.

Le tireur est en fuite annonce la police #utrechtcentraal

— RTL France (@RTLFrance) March 18, 2019

Η αστυνομία δεν είχε περισσότερες λεπτομέρειες για το επεισόδιο και δεν ήταν σε θέση να γνωστοποιήσει ποια είναι η κατάσταση των τραυματιών.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Γιουστ Λανσάγκε είπε πως δεν έχουν πραγματοποιηθεί συλλήψεις.

Ο τοπικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός RTV Utrecht επικαλέσθηκε αυτόπτη μάρτυρα ο οποίος είδε μια γυναίκα να κείτεται στο έδαφος. Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, μερικοί άνδρες απομακρύνθηκαν τρέχοντας από τη σκηνή.

Le tireur est en fuite annonce la police #utrechtcentraal

— RTL France (@RTLFrance) March 18, 2019

Η αστυνομία της Ουτρέχτης ανακοίνωσε πως η Πλατεία 24ης Οκτωβρίου, μια στάση του τραμ έξω από το κέντρο της πόλης, αποκλείσθηκε ενώ επιτόπου βρίσκονται υπηρεσίες επείγουσας βοήθειας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Associated Press

www.ert.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*