Τζόνσον στηρίζει ο Τραμπ για την ηγεσία των Συντηρητικών

Τον Μπόρις Τζόνσον υποστήριξε ο Αμερικανός πρόεδρος για την ηγεσία των Συντηρητικών, μιλώντας αποκλειστικά στην εφημερίδα «The Sun». Η ουσιαστική παρέμβαση του Ντόναλντ Τραμπ λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας των συντηρητικών βουλευτών, χαρακτηρίζεται ως ουσιαστική παραβίαση του πρωτοκόλλου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε: «Μου αρέσει. Πάντα μου άρεσε. Δεν ξέρω αν θα επιλεγεί, αλλά νομίζω ότι είναι πολύ καλός και πολύ ταλαντούχος άνθρωπος. Ο ίδιος είναι πολύ θετικός για μένα και για την χώρα μας»

Πρόκειται για τη δεύτερη συνέντευξη του προέδρου Τραμπ σε αυτή την εφημερίδα σε χρονικό διάστημα 12 μηνών.

Ο πρόεδρος Τραμπ υποστήριξε, μιλώντας στην εφημερίδα, ότι η Τερέζα Μέι «τα έκανε θάλασσα» με το Brexit, «παραδίδοντας στην ΕΕ όλα τα πλεονεκτήματα που είχε».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι του προκάλεσαν έκπληξη τα όσα άσχημα είπε για τον ίδιο η Μέγκαν Μαρκλ, τονίζοντας ωστόσο, ότι είναι καλό να έχουμε μία «Αμερικανίδα πριγκίπισσα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι «με αγαπούν στ’ αλήθεια στην Βρετανία, παρά τις διαμαρτυρίες»

Ο 72χρονος Τραμπ υποστήριξε ότι τα σκάνδαλα του Μπόρις αναφορικά με τις γυναίκες «δεν θα πρέπει να τον εμποδίσουν από το να νικήσει».

Μεταξύ άλλων, ισχυρίστηκε ότι μπορεί να επηρεάσει ουσιαστικά τις διεργασίες για την επιλογή πρωθυπουργού.

Ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι τον έχουν προσεγγίσει κι αρκετοί άλλοι διεκδικητές ζητώντας τη δημόσια στήριξή του.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Θα μπορούσα να βοηθήσω τον καθένα, αν εκφράσω την υποστήριξή μου στο πρόσωπό του. Εννοώ, ότι όταν έχουμε την έκφραση της δημόσιας υποστήριξης μου, έχουμε αύξηση της δημοτικότητας των ενδιαφερομένων κατά 40, 50 μονάδες την φορά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*