Στην τελική ευθεία για τη συμφωνία των Πρεσπών (video)

Ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει το χρόνο κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών δήλωσε ο Δ. Τζανακόπουλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΟΝΤΡΑ, αποκλείοντας ταυτόχρονα τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.
Όπως τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος: «Ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει πότε θα συγκληθεί η Ολομέλεια. Δεν υπάρχει χρονικός προσδιορισμός… Σε εύλογο χρόνο, δεν μπορεί να ξεπεράσει τον ένα με ενάμιση μήνα».

Την εμπιστοσύνη του στην κρίση και στην εθνική ευθύνη των Ελλήνων βουλευτών εκφράζει ο Γιώργος Κατρούγκαλος, δηλώνοντας στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής, βέβαιος πως η συμφωνία των Πρεσπών θα υπερψηφισθεί με απόλυτη πλειοψηφία, τονίζοντας πως: «Υπάρχουν βουλευτές αλλά και πολιτικές δυνάμεις, πέραν της δικής μας κοινοβουλευτικής ομάδας, που έχουν δηλώσει την καταρχήν θετική τους στάση απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών. Είμαι βέβαιος ότι δεν θα διακινδυνεύσουν τον διασυρμό της πολιτικής τους αξιοπρέπειας και θα μείνουν συνεπείς στις θέσεις τους».

«H συμφωνία δεν πρέπει να περάσει από την ελληνική Βουλή», τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Α. Γεωργιάδης, ενώ η ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Εύα Καϊλή δήλωσε πως «είναι μία κακή συμφωνία, δεν την πιστεύω».

Ο Μίλτος Κύρκος, ευρωβουλευτής με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, αναφέρει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως: «Το Ποτάμι έχει αποφασίσει ότι εφόσον η συμφωνία ψηφιστεί από τη Βουλή των Σκοπίων όπως έχει συμφωνηθεί -και βλέπουμε κάποιες τροπολογίες που είναι θετικές- θα την στηρίξει. Τουλάχιστον οι τέσσερις από τους έξι βουλευτές».

«Αυτή η συμφωνία γίνεται εσπευσμένα και επιβλήθηκε για να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.», τονίζει ο βουλευτής του KKE Στ. Τάσσος.

Ο Γιώργος Κουτουλάκης βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε ότι στη Βουλή η Ένωση Κεντρώων «θα καταψηφίσει την εμετική συμφωνία γιατί θα μπορούσαν οι Σκοπιανοί να λάβουν ένα άλλο όνομα¨.

Ρεπορτάζ: Κώστας Λασκαράτος

Πηγή: ΕΡΤ1

www.ert.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*