Στην Πυροσβεστική παραχωρείται το ΚΤΕΟ στα Μέγαρα (video)

Στο Πυροσβεστικό Σώμα, προκειμένου να καλύψει τις επισκευαστικές ανάγκες των οχημάτων του, παραχώρησε για τα επόμενα πέντε χρόνια η Περιφέρεια Αττικής το δημόσιο ΚΤΕΟ στα Μέγαρα. Με αυτή την προχώρηση το Πυροσβεστικό Σώμα αντιμετωπίζει ένα χρόνιο πρόβλημα σε σχέση και με τις δαπάνες που κατέβαλε για τις εργασίες συντήρησης και επισκευής των οχημάτων του.

Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κατά τον σύντομο χαιρετισμό της στην τελετή παράδοσης, επισήμανε την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης και στήριξης της Πυροσβεστικής. Η κ. Δούρου συζήτησε με τις γυναίκες και τους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος, που έδωσαν με αυταπάρνηση την άνιση μάχη με τον πύρινο εφιάλτη στην Ανατολική Αττική, για να σώσουν τους συμπολίτες μας, και είναι πάντοτε παρόντες, σε κάθε εστία μάχης και προσφοράς, όπου τους καλεί το καθήκον.

Η περιφερειάρχης Αττικής τόνισε ότι η Περιφέρεια στέκεται στο πλευρό του Πυροσβεστικού Σώματος, στο πλαίσιο μια σχέσης συνεργασίας που οικοδομήθηκε με συνέπεια τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη χρηματοδότηση για την προμήθεια 35 νέων πυροσβεστικών οχημάτων. «Η ανείπωτη αυτή τραγωδία, θα σημαδεύει για πάντα τις καρδιές και το μυαλό μας. Το τραύμα δεν επουλώνεται εύκολα, γιατί οι ανθρώπινες ζωές δεν γυρίζουν πίσω. Έχουμε μπροστά μας την ευθύνη της επόμενης μέρας. Όχι μόνο να ανατάξουμε τις πληγείσες περιοχές, αλλά να υπερβούμε όλα εκείνα που δημιούργησαν τις προϋποθέσεις της τραγωδίας, που άνοιξαν τον δρόμο για την καταστροφή. Οφείλουμε, στη μνήμη των θυμάτων, να βάλουμε τέλος στις στρεβλώσεις δεκαετιών», υπογράμμισε με έμφαση η Ρένα Δούρου.

Εν τω μεταξύ, δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ, παρουσιάζει πόρισμα της Περιφέρειας Αττικής σύμφωνα με το οποίο επιρρίπτονται ευθύνες για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

www.ert.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*