Π. Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση διαθέτει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία

Σαφές μήνυμα πως η κυβέρνηση διαθέτει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία έστειλε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 στη σκιά των σεναρίων περί αποχώρησης των ΑΝΕΛ από το κυβερνητικό σχήμα.

Επιπλέον χαρακτήρισε άστοχες τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου περί αποστασίας βουλευτών των ΑΝΕΛ. «Οι συγκεκριμένοι βουλευτές των ΑΝΕΛ συμμετέχουν από την πρώτη στιγμή σε μια κυβερνητική πλειοψηφία ενός γνωστού κυβερνητικού προγράμματος, με δεδομένη τη δικιά τους διαφωνία» είπε και σημείωσε ότι η διαφωνία τους για το ονοματολογικό της πΓΔΜ δεν ήταν εμπόδιο για να συνυπάρξουν τα δυο κόμματα και μάλιστα να ολοκληρώνουν από τον Ιανουάριο του 2015, 4 χρόνια συγκυβέρνησης.

Εκτίμησε πως οι δηλώσεις που γίνονται εδώ και ένα χρόνο από τον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο, δηλαδή από τη στιγμή που ανέκυψε η Συμφωνία των Πρεσπών, «δεν ήταν κάτι που θέλαμε για την κυβέρνηση ενώ είχαμε άλλα πράγματα να επιδείξουμε με το κυβερνητικό μας έργο θα έλεγα ότι αυτή η πρακτική κατασπατάλησε ένα πολιτικό κεφάλαιο. Είναι συνεπώς ένα πρόβλημα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο είναι η πορεία της χώρας, ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι «είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει αύξηση του κατώτατου μισθού, καθώς και να ολοκληρωθεί η δέσμη μέτρων ανακούφισης συγκεκριμένων κοινωνικών κατηγοριών, όπως η επιδότηση με 70 ευρώ μηνιαίως για τα νέα ζευγάρια».

Ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε, καταλήγοντας στην τοποθέτηση του επί του κυβερνητικού έργου: «εάν κρίνουμε ότι αυτά (τα παραπάνω) είναι τα μείζονα, χωρίς να υποτιμώ το εθνικό θέμα, νομίζω ότι υπάρχουν, όπως υπήρξε στο παρελθόν, το περιθώριο συνύπαρξης. Όποιος αναλάβει την ευθύνη να ανακόψει την πορεία αυτής της κυβέρνησης και να αφήσει ανολοκλήρωτο το κυβερνητικό της έργο στο πιο θετικό της σκέλος, νομίζω αναλαμβάνει και μια μεγάλη ευθύνη, άρα τα περί αποστασίας θα μπορούσε κανείς να πει ότι έχουν και αντίστροφη ανάγνωση» είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κυβέρνησης μειοψηφίας στην περίπτωση αποχώρησης των ΑΝΕΛ, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε: «Τι είναι αυτό που κινδυνεύει να αποσταθεροποιήσει σήμερα την κυβέρνηση; Η συμφωνία των Πρεσπών. Υπάρχει η πλειοψηφία για την υπερψήφιση με πάνω από 151 ψήφους ή τουλάχιστον 151 ψήφους, υπάρχει», υπογραμμίζοντας την εκπεφρασμένη στάση βουλευτών του Ποταμιού.

«Εμείς κάνουμε και μια άλλη εκτίμηση, ότι υπάρχει η απαιτούμενη εκείνη κοινοβουλευτική πλειοψηφία έτσι ώστε αυτή η κυβέρνηση να ολοκληρώσει τη θητεία της» υπογράμμισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, ο κ. Σκουρλέτης είπε: «Έχοντας εμείς κάνει την εκτίμηση ότι διαθέτουμε και τους 151, θα κρίνει η κυβέρνηση τον τρόπο, το πως, το πότε εάν χρειαστεί θα ενεργοποιήσει αυτή τη διαδικασία».

Επιτέθηκε πάντως στην αντιπολίτευση η οποία, όπως είπε, από τους πρώτους μήνες της θητείας της κυβέρνησης «διέβλεπαν καταστροφή και ακυβερνησία και τώρα διαψεύδονται παταγωδώς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*