Πρωτοχρονιά με βαρυχειμωνιά φέρνουν ο «Ραφαήλ και η «Σοφία» (video)

Σε σκηνικό βαρυχειμωνιάς θα γίνει η αλλαγή του χρόνου και αυτό θα χαρακτηρίσει και τις πρώτες ημέρες του 2019.

Όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, δύο διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας θα πλήξουν τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και την Πρωτοχρονιά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και τις καταιγίδες, τις πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ενδεχομένως και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, τους θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη και το τσουχτερό κρύο.

Τα δυο διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας ονομάστηκαν «Ραφαήλ και «Σοφία», ενώ σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία, η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα 31/12 παραμονή Πρωτοχρονιάς και θα πλήξει σχεδόν όλη τη χώρα, με εξαίρεση τη Βόρεια Ελλάδα.

Την Τετάρτη ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση, όμως από την Πέμπτη αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας, με κύρια χαρακτηριστικά το δριμύ ψύχος και τις χιονοπτώσεις, με πολικές θερμοκρασίες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα νότια της χώρας.

Πάντως το 2019 θα κάνει ποδαρικό με τσουχτερό κρύο, χωρίς πάντως ακραία φαινόμενα, για όσους σκέφτονται να κάνουν πρωτοχρονιά εκτός σπιτιού.

Πηγές: ΕΡΤ1, Α’ Πρόγραμμα

Σχετική είδηση: Επιδείνωση του καιρού με κρύο, χιόνια, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους (video)

www.ert.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*