Πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση Novartis

Στη σκιά των εξελίξεων στην υπόθεση Novartis, ο πρόεδρος της ΝΔ, κατά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, κάλεσε προσωπικά τον πρωθυπουργό να σταματήσει να εργαλειοποιεί τη Δικαιοσύνη για πολιτικούς σκοπούς και τους δικαστικούς να μην υποκύπτουν σε πολιτικές πιέσεις.

Θα πρέπει να αποφεύγεται οποιαδήποτε εμπλοκή της πολιτικής στη Δικαιοσύνη, επανέλαβε ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χριστόφορος Σεβαστίδης. «Οι οποίες αδυναμίες και κενά στη λειτουργία δεν μπορεί αν οδηγούν σε στοχοποίηση δικαστών και σε ανάθεμα σε αυτούς, οι δικαστές δουλεύουν σε αντίξοες συνθήκες για να επιτελέσουν το συνταγματικό τους καθήκον».

«Ο Πρωθυπουργός φέρει ακέραιη την ευθύνη για την υποχώρηση του Κράτους Δικαίου», σημειώνει με άρθρο της στα ΝΕΑ, η Φώφη Γεννηματά.

Τεκτονικές εξελίξεις στο θέμα της Novartis, προανήγγειλε στην Πρώτη Είδηση της ΕΡΤ1, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος. «Έρχονται τεκτονικές εξελίξεις – μάρτυρας μόνος του χωρίς το πιστόλι στον κρόταφο, πήγε και είπε πράγματα. Αν είναι ή όχι αξιόπιστος ο μάρτυρας θα το κρίνει η δικαιοσύνη», πρόσθεσε ο κ. Παπαχριστόπουλος.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Γιώργος Ευθυμίου

www.ert.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*