ΠΟΕΔΗΝ: Απόπειρα κλοπής ΑΤΜ στο Δρομοκαΐτειο – Ζητάει επαρκή φύλαξη

Το αίτημα της εξασφάλισης επαρκούς φύλαξης στα νοσοκομείο διατυπώνει η ΠΟΕΔΗΝ, με αφορμή περιστατικό που σημειώθηκε στις 4.30πμ την Κυριακή 14/4 στο Δρομοκαΐτειο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, επιχειρήθηκε η κλοπή του ΑΤΜ από τέσσερα άτομα .

Συγκεκριμένα η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει πως οι δράστες: «εισέβαλαν στον περιβάλλοντα χώρο του Δρομοκαϊτείου Νοσοκομείου, σπάζοντας τα λουκέτα αφύλακτης πύλης και αποπειράθηκαν να κλέψουν το ΑΤΜ το οποίο ήταν εγκατεστημένο εντός του χώρου των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων. Πάρκαραν το φορτηγάκι στην πίσω πλευρά του κτηρίου, έσπασαν το κάγκελο του παραθύρου ύψους 3 μέτρων, εισέβαλαν από το παράθυρο, διέλυσαν το ΑΤΜ, αλλά δεν κατάφεραν να το φορτώσουν στο φορτηγάκι γιατί ήταν βιδωμένο στο πάτωμα και χτύπησε ο συναγερμός. Μπήκαν στο φορτηγάκι και οδηγώντας πολύ επικίνδυνα στον περιβάλλοντα χώρο, χωρίς ευτυχώς να επιτεθούν στον φύλακα, ο οποίος έτρεξε γιατί χτύπησε ο συναγερμός. Παράτησαν το φορτηγάκι στον ελαιώνα του Δρομοκαϊτείου και διέφυγαν.

Είναι η τρίτη φορά που προσπάθησαν να κλέψουν το ΑΤΜ του Δρομοκαϊτείου. Τις δύο πρώτες φορές εντός του 2018 που το μηχάνημα ήταν τοποθετημένο στον περιβάλλοντα χώρο κοντά στο θυρωρείο, το ανατίναξαν.

Το Δρομοκαϊτείο Νοσοκομείο που είναι ανεπτυγμένο σε 400 στρέμματα δάσους με διάσπαρτα νοσηλευτικά τμήματα, φυλάσσεται μόνο από εννέα φύλακες, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι και με την φύλαξη του θυρωρείου και με την φύλαξη των επειγόντων περιστατικών (δύο στην βάρδια). Συχνά έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα κλοπών, βίας και διακίνησης ναρκωτικών καθότι νοσηλεύονται πολλές φορές τοξικομανείς. Οι φύλακες είναι ελάχιστοι λόγω έλλειψης κονδυλίων».

Η ομοσπονδία αναφέρει ότι κρούσματα κλοπών σημειώνονται και σε άλλα νοσοκομεία και ζητάει από την κυβέρνηση «Να χρηματοδοτήσει τα Νοσοκομεία ώστε να βελτιώσουν την φύλαξη πριν θρηνήσουμε θύματα».

www.ert.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*