Ο Σίλβα, ο Μπέντο και η μεταγραφή Μαρτίνς

Οι σπουδαίες εμφανίσεις του Αντρέ Μαρτίνς έχουν κάνει πολύ κόσμο να αποθεώνει τον Πορτογάλο, αλλά και να αναφέρει μια σειρά από ανακρίβειες που ακολουθούν την περίπτωσή του. Συγκεκριμένα, υπάρχει (και γενικώς διαιωνίζεται τις τελευταίες ημέρες) η άποψη ότι ο Μάρκο Σίλβα ήταν αυτός που πρώτος… επέμενε για την απόκτηση του 26χρονου διεθνούς μέσου. Επισημαίνοντας πως κακώς ο Ολυμπιακός δεν τον απέκτησε νωρίτερα το καλοκαίρι.

Αυτό, ωστόσο, δεν ισχύει. Ναι μεν ο Σίλβα είχε αναφέρει ως… εναλλακτική λύση την περίπτωση του Αντρέ Μαρτίνς, αλλά βασική του επιλογή για τη μεσαία γραμμή ήταν ο Κάρλος Εντουάρντο, τον οποίο όμως δεν παραχωρούσε η Αλ Χιλάλ, με ποσό μικρότερο των 15 εκατ. ευρώ!

Μία άλλη ανακρίβεια αφορά στον μεταγραφικό σχεδιασμό του… Σίλβα. Επί της ουσίας κάτι τέτοιο δεν υπήρχε, καθώς ο Πορτογάλος είχε μεν αναφέρει κάποια ονόματα ως πιθανούς στόχους, αλλά όλο το καλοκαίρι ήταν… απών (γενικώς), με αποτέλεσμα να μην έχει επί της ουσίας συμμετοχή στις μεταγραφικές αναζητήσεις του Ολυμπιακού.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Αντρέ Μαρτίνς, ο Πάουλο Μπέντο είναι αυτός που παίρνει τα περισσότερα εύσημα για την απόκτησή του. Καθώς ήταν εκείνος που είπε το «ναι» όταν τον πρότεινε ξανά ο εκπρόσωπός του. Και το είπε επειδή είχε ξεκάθαρη εικόνα τού τι μπορούσε να προσφέρει στον Ολυμπιακό.