Ο Νάσος Ηλιόπουλος υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας (video)

Η υποψηφιότητα του Νάσου Ηλιόπουλου για το δήμο της Αθήνας ανακοινώθηκε επίσημα το απόγευμα από τη δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Αθήνα – Ανοιχτή Πόλη». Ο υφυπουργός Εργασίας, Κώστα Σκουλά, θα είναι το αντίπαλο δέος στους κυρίους Μπακογιάννη και Γερουλάνο.

Ο κύβος ερρίφθη. Ο Νάσος Ηλιόπουλος, νυν υφυπουργός εργασίας, είναι το πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ που θα δώσει “μάχη” κόντρα στον Κώστα Μπακογιάννη και τον Παύλο Γερουλάνο. Η δημοτική παράταξη «Αθήνα Ανοιχτή Πόλη» παρουσίασε επίσημα τον υποψήφιό της για τις δημοτικές εκλογές του 2019.

Όπως τόνισε στις δηλώσεις του, η Αθήνα χρειάζεται μια δημοτική αρχή η οποία θα παλέψει για όλα αυτά που φαίνονται «μικρά».
-Που θα υπερασπιστεί το δικαίωμα στην κατοικία. Επίσης ανέφερε ότι μέχρι τώρα οι δημοτικές αρχές της Αθήνας, «ήταν πολύ κοντά στην πλατεία Συντάγματος και το πολιτικό σύστημα και πολύ μακριά από τις γειτονιές της Αθήνας» και υπογράμμισε ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να μην τοποθετηθούμε σε κεντρικά πολιτικά ζητήματα για το ρόλο της αυτοδιοίκησης το επόμενο διάστημα.

Σε δήλωσή του στην ΕΡΤ ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε:

«Χρειαζόμαστε μια δημοτική αρχή που θα υπερασπιστεί τη δημοκρατία στην πόλη, θα αποτελέσει ασπίδα απέναντι στην άνοδο της ακροδεξιάς και των νεοναζί. Δεν θα συνομιλεί με τις δικές τους προτεραιότητες και τη δικιά τους πολιτική ατζέντα. Μια δημοτική αρχή που θα ακούει, θα σεβεται, θα βοηθήσει πάρα πολύ την πολιτισμική, μητροπολιτική ταυτότητα της Αθήνας. Θα συνομιλεί και θα ακούει τις μεταναστευτικές κοινότητες που θα έχει η Αθήνα.

«Ήρθε η ώρα να κερδίσουμε» σημειώνει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, αναφερόμενη στην υποψηφιότητα του Νάσου Ηλιόπουλου, τονίζοντας ότι αντιπροσωπεύει, καλύτερα από τον καθένα, τον αγώνα για μία Αθήνα που οι δημότες θα χαίρονται να ζουν σε αυτή.

Ο Ηλιόπουλος μπορεί να αντιπροσωπεύσει καλύτερα από τον καθένα τον αγώνα για την Αθήνα που οι δημότες της θα χαίρονται να ζουν σε αυτήν,την Αθήνα της αλληλεγγύης,του πολιτισμού,της κοινων.συνοχής.Αυτόν τον αγώνα θα τον δώσουμε μ'όλες μας τις δυνάμεις κ ήρθε η ώρα να κερδίσουμε

— Ράνια Σβίγκου (@rania_sv) December 21, 2018

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η Ρ. Σβίγκου σημειώνει: «Ο Ηλιόπουλος μπορεί να αντιπροσωπεύσει καλύτερα από τον καθένα τον αγώνα για την Αθήνα που οι δημότες της θα χαίρονται να ζουν σε αυτήν, την Αθήνα της αλληλεγγύης, του πολιτισμού, της κοινωνικής συνοχής. Αυτόν τον αγώνα θα τον δώσουμε μ’ όλες μας τις δυνάμεις και ήρθε η ώρα να κερδίσουμε».

Βιογραφικό του Νάσου Ηλιόπουλου

Ο Νάσος Ηλιόπουλος γεννήθηκε το 1983 και μεγάλωσε στη Αθήνα, στα Κάτω Πατήσια, όπου διαμένει μέχρι και σήμερα.

Αποφοίτησε από το 20ό ενιαίο Λύκειο Αθηνών.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος Ιστορίας και Πολιτικής Επιστήμης του Παντείου Πανεπιστημίου.

Έχει συνεργαστεί με το γερμανικό ερευνητικό Ινστιτούτο Rosa Luxemburg, ενώ διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς.

Παράλληλα με την ακαδημαϊκή του πορεία, εργάστηκε ως ιδιωτικός εκπαιδευτικός στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Το 2014 εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής.

Τον Νοέμβριο του 2016 ανέλαβε Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.).

Διετέλεσε μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας (Α.Σ.Ε.) για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας, ενώ διετέλεσε Πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.Κ.Ε.Ε.Ε.).

Συνεργάστηκε στενά με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO) , καθώς και με τον Εθνικό Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων.

Τον Φεβρουάριο του 2018 ανέλαβε χρέη υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Επίσης έχει διατελέσει γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού (2010-2013) και είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρεπορτάζ: Κώστας Σκουλάς

www.ert.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*