Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο «διασκευάζει» τον Πινόκιο για το Netflix

Η γνωστή ιστορία του Πινόκιο, αυτή τη φορά με τη μορφή μιούζικαλ στο οποίο θα πρωταγωνιστούν μαριονέτες, ετοιμάζεται ξανά με την υπογραφή του Μεξικανού σκηνοθέτη και «μάγου» της οθόνης Γκιγιέρμο ντελ Τόρο.

Το πρωτότυπο έργο «κινουμένων σχεδίων» φτιάχνεται για λογαριασμό της συνδρομητικής πλατφόρμας ψυχαγωγικών προγραμμάτων Netflix και αποτελεί μια νέα εκδοχή της κινηματογραφικής μεταφοράς του παραμυθιού που έγινε ευρύτερα γνωστό χάρη στην εταιρεία της Disney από το 1940.

Προκειμένου να παρουσιάσει ένα όσο το δυνατόν αρτιότερο αποτέλεσμα, ο διακεκριμένος κινηματογραφιστής που, μεταξύ άλλων, έχει τιμηθεί με 4 Όσκαρ για την ταινία του «Η μορφή του Νερού» θα συνεργαστεί με την Jim Henson Company, την εταιρεία που ίδρυσε ο «πατέρας» των μαριονέτων του «Μάπετ Σόου» και του «Σέσαμι Στριτ».

Στο σχετικό δελτίο τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα το Netflix, ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο αναφέρει: «Καμία μορφή τέχνης δεν επηρέασε περισσότερο τη ζωή μου και το έργο μου από τα κινούμενα σχέδια και ο Πινόκιο είναι ο χαρακτήρας με τον οποίο νιώθω περισσότερο συνδεδεμένος».

Η εκδοχή της ιστορίας από τον Μεξικανό κινηματογραφιστή παρουσιάζεται στην Ιταλία του 1930. Μολονότι ο Ντελ Τόρο έχει αναλάβει την παραγωγή με την εταιρεία DreamWorks σε κινηματογραφικές ταινίες όπως «Ο γάτος Σπιρουνάτος» και «Κουνγκ Φου Πάντα 3», ο «Πινόκιο» Θα είναι η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων που θα φτιαχτεί υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του.

«Στην ιστορία μας, ο Πινόκιο είναι μια αθώα ψυχή, την οποία παραμελεί ο πατέρας του, που χάνεται σε έναν κόσμο τον οποίο δεν μπορεί να αντιληφθεί. Θα βρεθεί σε ένα μοναδικό ταξίδι που θα τον βοηθήσει να κατανοήσει με σαφήνεια τον πατέρα του και τον πραγματικό κόσμο. Ήθελα πάντα να κάνω αυτήν την ταινία, όσο θυμάμαι τον εαυτό μου» εξηγεί ο δημιουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*