Ξυδάκης: Οι συγκλίσεις θα προκύψουν μετά τις εκλογές (audio)

Σίγουρα δείχνει μια διάθεση προοδευτικής συμπερίληψης. Είναι σε θετική κατεύθυνση, επεσήμανε για τα πρώτα ονόματα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ που ανακοινώθηκαν, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κόμματος Νίκος Ξυδάκης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Αλφόνσο Βιτάλη.

Αναφερόμενος στην ονομασία «ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» και σε πρόσωπα που ανακοινώθηκε η συμμετοχή τους στο Ευρωψηφοδέλτιο, τόνισε ότι «δεν πρόκειται για αλλαγή φυσιογνωμίας», αλλά πως αυτό είναι η «αναγκαία αναδιευθέτηση στο χώρο που εκφράζει εκλογικές μετακινήσεις από το 2012 μέχρι σήμερα…».

Όπως τόνισε ο κ. Ξυδάκης οι συγκλίσεις θα προκύψουν μετά τις εκλογές και οι μετεκλογικές συνεργασίες συμβαίνουν, δεν προαναγγέλλονται.

Αναφερόμενος στο νέο πλαίσιο που θα αντικαταστήσει τον Νόμο Κατσέλη, επεσήμανε πως οι αντιρρήσεις των δανειστών ήταν για τους μικροεπιχειρηματίες και πως ευελπιστεί ότι όλες οι πρόνοιες του Νόμου Κατσέλη θα συνεχίσουν να υπάρχουν και στο νέο πλαίσιο.

Αναφερόμενος στον περίφημο «Δρομέα» και τα όσα συμβαίνουν και ακούγονται τα τελευταία 24ωρα σημείωσε πως «είναι ένα έργο που συνομιλεί με τους Αθηναίους και την πόλη». Αλλά επανέλαβε ότι δεν ξέρει αν και με ποιους όρους έγινε μια σχετική συζήτηση για το θέμα.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

www.ert.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*