Μέτρα επιτάχυνσης της δίκης της Χρυσής Αυγής (video)

Διαβεβαιώσεις ότι θα ληφθούν μέτρα για την επιτάχυνση της διαδικασίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής έλαβε η Πολιτική Αγωγή από τον πρόεδρο του Εφετείου. Από τον Ιανουάριο, τα μέλη του δικαστηρίου απαλλάσσονται από κάθε άλλη υπηρεσία μέχρι τη λήξη της δίκης, η οποία πλέον θα γίνεται κατά κανόνα στο Εφετείο αντί του Κορυδαλλού.

Ικανοποιούνται τα περισσότερα από τα αιτήματα των δικηγόρων πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι ζητούν εδώ και καιρό την επιτάχυνσή της. Με επιστολή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον Προϊστάμενο του Εφετείου της Αθήνας, οι δικηγόροι έχουν ζητήσει την αύξηση των συνεδριάσεων της δίκης μηνιαίως, την απαλλαγή των μελών του δικαστηρίου από τα υπόλοιπα καθήκοντά τους, και την αποκλειστική διεξαγωγή της δίκης στο Εφετείο και όχι στον Κορυδαλλό.

«Μέχρι τώρα πράγματι έχουν αυξηθεί οι δικάσιμοι από 10 κάθε μήνα σε 14 και 12 τους επόμενους δύο μήνες, και η υπόσχεση του προϊσταμένου του Τριμελούς Συμβουλίου είναι ότι θα αυξηθούν σε 15 και 16 από τον επόμενο χρόνο. Μένει το θέμα του χώρου διεξαγωγής για το οποίο υπάρχει απόφαση του τότε υπουργού, σύμφωνα με την οποία η δίκη γίνεται αποκλειστικά στο Εφετείο», σημειώνει ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής Κώστας Παπαδάκης.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του κ. Σταμαδιάνου και των δικηγόρων, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της διοίκησης του Εφετείου δεσμεύθηκε ότι η δίκη εφεξής θα διεξάγεται κατά κύριο λόγο στην ειδική αίθουσα τελετών στο Εφετείο, με προοπτική προσεχώς η δίκη να γίνεται μόνον εκεί.

Γίνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την επιτάχυνση της δίκης της Χρυσής Αυγής, απαντά το υπουργείο Δικαιοσύνης: «Μετά την αξιοποίηση της δυνατότητας συνεδριάσεων στο Εφετείο της Αθήνας, σταθερά αναζητούνται περιθώρια περαιτέρω συμβολής της διοίκησης στην επιτάχυνση της δίκης με τήρηση των προβλεπόμενων νόμιμων διαδικασιών».

Στόχος είναι η πολύκροτη δίκη να ολοκληρωθεί εντός του 2019, καθώς ήδη έχει συμπληρώσει 3,5 χρόνια δικαστικής διαδικασίας.

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη
Πηγή: ΕΡΤ1

www.ert.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*