Λυκούδης: Αποκρουστική μορφή έννομης ληστείας η υπερφορολόγηση της κοινωνίας

Σε «φορολογικό τάφο» υποστήριξε ο κ. Σπύρος Λυκούδης ότι οδηγεί η κυβέρνηση την κοινωνία εκτιμώντας παράλληλα πως και ο προϋπολογισμός για το 2018 θα έχει υφεσιακό αποτύπωμα.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του Ποταμιού χαρακτήρισε την εξοντωτική φορολόγηση της μεσαίας τάξης «αποκρουστική μορφή έννομης ληστείας, αλλά και καθαρή πολιτική εξαθλίωσης». Απαντώντας δε στον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βέττα που επέμεινε ότι το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι η υπερφορολόγηση, αλλά η υποφορολόγηση διαφόρων κοινωνικών ομάδων, αντέτεινε ότι το 13,4% των φορογουμένων καταβάλει το 63% των φόρων.

«Η κυβέρνηση αφού έσκαψε το φορολογικό τάφο των πολιτών επαίρεται για το δήθεν κοινωνικό μέρισμα που δεν προκύπτει βεβαίως από κάποια ανάπτυξη, αλλά από την υπερφορολόγηση και τη μείωση των δημόσιων δαπανών» δήλωσε και πρόσθεσε ότι η συνταγή των πλεονασμάτων είναι η «φτωχοποίηση».
Ο κ. Λυκούδης ενέταξε το success story της κυβέρνησης για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια στην προσπάθεια να δημιουργηθεί για ψηφοθηρικούς λόγους ένα κλίμα τεχνητής αισιοδοξίας, την ώρα που όπως είπε η φτώχεια καλπάζει και η εργασιακή ζούγκλα οργιάζει.

Έκλεισε την ομιλία του με αναφορές στο νέο εγχείρημα της κεντροαριστεράς τονίζοντας ότι η χώρα έχει άμεση ανάγκη από ένα νέο ισχυρό ρεύμα εκσυγχρονισμού και προοδευτικών μεταρρυθμίσεων αντιμέτωπο με τον αριστερό εθνολαϊκισμό και τις συντηρητικές επιλογές.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*