Λαμπερά εγκαίνια στην γκαλερί Ευριπίδη [Pics]

Δυναμικό «παρών» έδωσε για άλλη μία φορά το φιλότεχνο κοινό στα διπλά εγκαίνια που έγιναν στην γκαλερί Ευριπίδη, την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου.

Γράφει η Ειρήνη Πιτσόλη

Νίκος Βαβδινούδης-Μίλτος Παντελιάς

Άνοιξαν τις πύλες τους η έκθεση ζωγραφικής του Μίλτου Παντελιά «Πτυχώσεις μνήμης» και η έκθεση φωτογραφίας του Νίκου Βαβδινούδη «Faces+masks», οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 24 Μαρτίου 2017.

Άποψη της έκθεσης

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν σημαντικοί εκπρόσωποι των εικαστικών τεχνών και της διανόησης, επιχειρηματίες, πολιτικοί, συλλέκτες, καθώς και πολλοί φίλοι των δυο καλλιτεχνών, που παρακολουθούν επί χρόνια την πορεία τους.

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Κύπρου κ. Νίκος Κουγιάλης με τον ζωγράφο Μίλτο Παντελιά.

Πτυχώσεις της μνήμης

Στη νέα έκθεση ζωγραφικής του Μίλτου Παντελιά «Πτυχώσεις μνήμης» η αίσθηση συνδιαλέγεται με την ψευδαίσθηση, ο χρόνος διαστέλλεται, ενώ ο χώρος διεισδύει αποσπασματικά, με τηνζωγραφική πράξη να λειτουργεί σαν μνημειακό ενσταντανέ και τη ζωγραφική ύλη να αποκρύπτει επιδέξια την ίδια της τη φύση.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης, ο Τάκης Μαυρωτάς και ο Κώστας Ευριπίδης.

Στο επίκεντρο της ζωγραφικής του βρίσκεται η ανίχνευση των παλίμψηστων διαστρωματώσεων της μνήμης, με τις αναδιπλώσεις και τους κυματισμούς της να διαμορφώνουν νέα πλαίσια όρασης, καθώς η πτύχωση βιώνεται ως έκφραση μιας χωρίς τέλος διαδικασίας εξέλιξης και όχι ως πράξη περαίωσης.

Νάσια Ευριπίδου με τον φωτογράφο Νίκο Βαβδινούδη και την Ειρήνη Ευριπίδου.

«Faces + masks»

Η βραβευμένη έκθεση φωτογραφίας του Νίκου Βαβδινούδη «Faces + masks» «Πρόσωπα + προσωπεία», που κέρδισε το ενδιαφέρον κοινού και κριτικών, από το Λονδίνο, την Ελβετία και τη Μάλτα μέχρι το μακρινό Πεκίνο, και διακρίθηκε στον διαγωνισμό Τravel Protographer of the Year (TPOTY), παρουσιάζεται στην Αθήνα και στην Γκαλερί Ευριπίδη, σε επιμέλεια Μάριου Τeriade Eλευθεριάδη, παράλληλα με την παρουσίασή της στο Ελληνικό Μουσείο της Μελβούρνης, στα πλαίσια του Virgin Australia Melbourne Fashion Festival.

Η Νίκη Πηλίδου, ο Μάριος Ελευθεριάδης και ο Νίκος Βαβδινούδης.

Μια έκθεση φωτογραφίας γεμάτη Ελλάδα, που καταγράφει το πανάρχαιο δρώμενο των Κωδωνοφόρων της Ανατολικής Μακεδονίας το τριήμερο, 6, 7 και 8 Ιανουαρίου, με τη σύγχρονη ματιά του Νίκου Βαβδινούδη.

Διάρκεια εκθέσεων: 23 Φεβρουαρίου έως 24 Μαρτίου 2017.

Η είσοδος της γκαλερί Ευριπίδη

Info:
Evripides Art Gallery
Ηρακλείτου 10 & Σκουφά Κολωνάκι, Αθήνα, 106 73.
τηλ.: 210 36 15 249, 210 36 15 909, www.evripides-art.gr.
Ημέρες & ώρες λειτουργίας:
Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 11:00 – 20:30
Τετάρτη: 11:00 -17:00 & Σάββατο: 11:00 -16:00, Κυριακή και Δευτέρα: κλειστά.
Ο χώρος πληροί τις προϋποθέσεις για την πρόσβαση ΑμεΑ.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*