Κ. Σημίτης: Αμφιβολίες για τη μεταμνημονιακή εποχή

Αμφιβολίες για το ότι η περίοδος μετά τα μνημόνια είναι απαλλαγμένη από δεσμεύσεις εκφράζει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Σε συνέντευξη του στο Βήμα της Κυριακής χαρακτηρίζει «μη ρεαλιστικούς» τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων καθώς θα οδηγήσουν σε χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης ενώ με βάσει τις εξελίξεις ο δανεισμός από τις αγορές θα παραμείνει ακριβός ενώ είναι πιθανό να καταστεί απαγορευτικός.

Κώστας Σημίτης (πρώην πρωθυπουργός, στο ΒΗΜΑ της Κυριακής): «Στην Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρείται βέβαιο ότι η Ελλάδα μετά το 2018 θα προσφύγει γρήγορα στον δανεισμό από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Αναπόφευκτη συνέπεια θα είναι η επιβολή νέων όρων στην οικονομική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης».

Με ανάρτησή της στο facebook η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σχολιάζει πως: «Όσο κι αν καταστροφολογεί, όσο κι αν ενοχλείται ο κ. Σημίτης, η έξοδος από τα μνημόνια είναι πραγματικότητα. Η χώρα μας δεν θα μπει σε νέο πρόγραμμα, ούτε θα προσφύγει ξανά σε δανεισμό από τον ESM. Tην απάντηση την δίνουν καθημερινά, η πορεία της οικονομίας και οι δηλώσεις των αρμόδιων Ευρωπαίων αξιωματούχων. Ας ασχοληθεί καλύτερα με την πολιτική του αυτοβιογραφία, μήπως καταφέρει να εξηγήσει τα ανεξήγητα».

Ο Κωστής Χατζηδάκης, αντιπρόεδρος ΝΔ, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ αναφέρει: «Οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι γνωρίζουν καλύτερα από τον καθέναν τι συμβαίνει στην τσέπη τους και στην καθημερινότητα των οικογενειών τους. Γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση Τσίπρα τους πήρε 10 και τους επιστρέφει ένα. Γνωρίζουν ότι μετά από ένα τσουβάλι μέτρα και δύο μνημόνια που υπέγραψαν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος, η Ελλάδα παραμένει ουραγός στην Ευρώπη και η οικονομία της σέρνεται».

Ο Νίκος Παπανδρέου υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ανέφερε ότι: «Mε ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχουμε ανάπτυξη και θα πάνε σε 4ο μνημόνιο έτσι όπως πανε οι παροχές».

Κάποιες ώρες μας χωρίζουν πλέον από το 2019 και οι δύο πρώτοι μήνες του έτους θα φέρουν τις αποφάσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού και το νέο πλαίσιο προστασίας της α΄ κατοικίας.

Ρεπορτάζ: Ρ. Αλεξοπούλου

Πηγή: EΡT1

www.ert.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*