Κρήτη: Στο Εφετείο η δίκη για τον θάνατο 11μηνου βρέφους

Στο Εφετείο Ανατολικής Κρήτης θα αναβιώσει αύριο Παρασκευή, η υπόθεση του θανάτου του 11μηνου βρέφους που έφυγε από τη ζωή τον Νοέμβριο του 2012, μετά από επιπλοκές που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης βουβωνοκήλης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης θα καθίσει ο παιδοχειρουργός που πρωτόδικα καταδικάστηκε για το θάνατο του βρέφους σε 4 χρόνια φυλάκιση για ιατρική αμέλεια.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο,ο χειρουργός «δεν φρόντισε από αμέλεια να συρραφθεί στεγανά το στόμιο του κηλικού σάκου, με αποτέλεσμα το στραγγαλισμό των αιμοφόρων αγγείων του εγκολεασθέντος και περισφιχθέντος τμήματος του λεπτού εντέρου εντός του κηλικού σάκου» ενώ έγινε δεύτερη επέμβαση 3 ημέρες αργότερα και διαπιστώθηκε «ρήξη των ραμμάτων και είσοδος τμήματος του λεπτού εντέρου στον κηλικό σάκο»

Ο γιατρός κατηγορείται ότι δεν φρόντισε να νοσηλευτεί το βρέφος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Νοσοκομείου, παρά την άσχημη κλινική του εικόνα . Ο ίδιος αρνείται την κατηγορία.

www.ert.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*