Θερμή υποδοχή του Πούτιν στο Βελιγράδι

Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι συγκεντρώθηκαν έξω από το ναό του Αγίου Σάββα στο κέντρο του Βελιγραδίου, τον οποίο επισκέφθηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Ρώσος πρόεδρος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στη Σερβία.

Ξεχωριστή υποδοχή του επεφύλαξε ο Αλεξάντερ Βούτσιτς. Οι δύο πρόεδροι επιβεβαίωσαν για ακόμη μια φορά τις πολύ καλές τους σχέσεις, με τη Σερβία να παραμένει ένας από τους βασικούς συμμάχους της Ρωσίας στην Ευρώπη.

«Χαίρομαι που επισκέπτομαι τους φίλους και αδερφούς Σέρβους, με τους οποίους θα συζητήσουμε όσα έχουν γίνει και όσα μπορούν να γίνουν στο μέλλον» τόνισε Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη στήριξη που δείχνετε στην ανεξαρτησία της Σερβίας, για το σεβασμό που δείχνετε στην ακεραιότητα της χώρας» επεσήμανε ο Σέρβος πρόεδρος.

Ως επιστέγασμα της καλής σχέσης τους, ο Βλαντιμίρ Πούτιν απένειμε το μετάλλιο «Αλεξάντερ Νιέφσκι» στον Σέρβο ομόλογό του, ενώ ο Βούτσιτς του έκανε δώρο ένα κουτάβι.

Η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου είχε αρκετά μηνύματα προς της Δύση. Μάλιστα σε συνεντεύξεις του πριν φτάσει στο Βελιγράδι κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες πως με την προσπάθειά τους να επιβληθούν στα Βαλκάνια θα προκαλέσουν την αποσταθεροποίηση της περιοχής. Ενώ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου δεν απέφυγε να εξαπολύσει βέλη κατά της ηγεσίας του Κοσόβου.

Χαρακτήρισε τις τελευταίες τους κινήσεις, με αφορμή και τη δημιουργία ξεχωριστού στρατού, προκλητικές αλλά και παράνομες. «Η Ρωσία ανησυχεί ιδιαίτερα με αυτό. Τέτοιες πράξεις θα οδηγήσουν σε αποσταθεροποίηση της περιοχής» ανέφερε ο κ. Πούτιν.

Πηγή:ΕΡΤ

www.ert.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*