Ζήτησαν προθεσμία οι 9 κατηγορούμενοι για τα πλαστά διπλώματα (video)

Ενώπιον του ανακριτή κατά της Διαφθοράς θα απολογηθούν αύριο οι εννέα συλληφθέντες για την υπόθεση των πλαστών διπλωμάτων. Οι κατηγορούμενοι βρέθηκαν πριν από λίγη ώρα στο ανακριτικό γραφείο όπου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία, προκειμένου να προετοιμάσουν τους υπερασπιστικούς τους ισχυρισμούς. Οι εννέα εμπλεκόμενοι αντιμετωπίζουν κατά περίσταση τα κακουργήματα της δωροδοκίας, της δωροληψίας και της ψευδούς βεβαίωσης, τα πλημμελήματα της σύστασης συμμορίας, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της ψευδούς ιατρικής βεβαίωσης.

Οι κατηγορούμενοι, εκ των οποίων επτά υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής και δύο ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης, συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για παράνομη χορήγηση αδειών οδήγησης.

Στη δικογραφία περιέχονται στοιχεία που συγκέντρωσε η Αστυνομία για παράνομη χορήγηση αδειών οδήγησης σε τουλάχιστον 212 υποψήφιους, οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν στις θεωρητικές εξετάσεις, έναντι ποσών που κατά μέσο όρο προσδιορίζονται στα 2000 ευρώ για συγκεκριμένες κατηγορίες διπλωμάτων και σε ποσά από 550 έως 1500 για τις απλές κατηγορίες αδειών ικανότητας οδήγησης .

Το συνολικό εκτιμώμενο όφελος της συμμορίας προσδιορίζεται σε τουλάχιστον 424.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: ‘Αννα Βλαχοπαναγιώτη

www.ert.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*