Εξεταστική για την Υγεία: Εντός των ημερών το πόρισμα της Επιτροπής στα κόμματα (video)

Νέα ένταση στο πολιτικό πεδίο πυροδοτεί το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία, το οποίο θα παραδοθεί σε τρεις εβδομάδες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειοψηφία προσανατολίζεται σε σύσταση προανακριτικής για 5 πολιτικά πρόσωπα, πρώην υπουργούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αξιωματική αντιπολίτευση και ΚΙΝΑΛ κάνουν λόγο για «σκευωρία» επισημαίνοντας ότι ο θησαυρός θα αποδειχθεί άνθρακες.

Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να κατατεθεί από την κυβερνητική πλειοψηφία στα κόμματα το πόρισμα για την υγεία, στο οποίο θα περιγράφονται οι ευθύνες των εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων για τα οποία η πλειοψηφία κρίνει ότι είναι απαραίτητο να συγκροτηθεί προανακριτική επιτροπή προκειμένου να αποδώσει ή όχι κατηγορίες.

Όπως είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αντρέας Μπαλωμενάκης,»τo σωστό είναι αυτό. Η διαδικασία η λελογισμένη ενώπιον της βουλής, ενώπιον του ελληνικού λαού. Όλα θα βγουν στο φως. Δεν υπάρχει τίποτα κρυφό και τίποτα απολύτως που να μην είναι τεκμηριωμένο. Αυτό μπορώ να σας το βεβαιώσω με πάσα ευθύνη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχέδιο πορίσματος αναμένεται να αποτυπώνονται ευθύνες:

-Για τον πρώην υπουργό Υγείας (επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά) Αδωνι Γεωργιάδη για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ: «Καμία προκαταρκτική δεν θα γίνει για την υγεία. Γιατί δεν μπορεί να γίνει καμία. Γιατί η εξεταστική για την υγεία ήταν ένα φιάσκο. Ψάχνατε, ψάχνατε, ψάχνατε, δεν βρίσκατε τίποτα, την κλείσατε άρον άρον, δεν ανεβρίσκατε το φάρμακο με τα δήθεν μεγάλα δισεκατομμύρια και δεν θα κάνετε και προκαταρκτική και σας προκαλώ».

– Για τους πρώην υπουργούς Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο (επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου) και Μάκη Βορίδη (επί κυβέρνησης Σαμαρά) για την ιδιωτικοποίηση του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, βουλευτής του ΔΗΣΥ τώρα, είπε στο ΘΕΜΑ FM 104,6: «Η στοχοποίηση μου έχει να κάνει και με την κεντροαριστερά γιατί τους ενδιαφέρουν και οι ψήφοι της κεντροαριστεράς. Πιστεύουν ότι θα με σκοτώσουν με αυτόν τον τρόπο. Τους λέω ότι τους έχω για πρωϊνό και όλα αυτά που μου κάνουν για μένα είναι οι τίτλοι τιμής, τα παράσημα και οι τίτλοι περηφάνιας με τους οποίους τίτλους θα πάω στις εκλογές».

– Για τον πρώην υπουργό Υγείας (επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή) και νυν κοινοτικό επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο για σειρά υποθέσεων, μεταξύ των οποίων την προμήθεια αντιιικών φαρμάκων και εμβολίων για τη γρίπη καθώς και το κτίριο του ΚΕΕΛΠΝΟ.

– Για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας (επί κυβέρνησης Σαμαρά) Μάριο Σαλμά για την υπόθεση των υπερτιμολογημένων αρθροσκοπήσεων. Ο κ. Σαλμάς δήλωσε: «Η εξεταστική επιτροπή δεν εξέτασε καμία δική μου απόφαση για την πεντακάθαρη θητεία μου στο υπουργείο υγείας. Τελεία και παύλα. Συνεπώς δεν αναμένω κανένα πόρισμα και δεν με αφορά. Είναι πεντακάθαρο το θέμα».

Για αντιπερισπασμό της κυβέρνησης ώστε να μετατεθεί η συζήτηση από τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες, κάνουν λόγο στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη και τονίζουν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για στελέχη του ΚΙΝΑΛ: «Το Κίνημα Αλλαγής δεν πρόκειται να ψηφίσει πρόταση για σύσταση προανακριτικής στην υγεία. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κάνει αρένα την χώρα θα μας βρει απέναντι».

Το ΚΚΕ από την πλευρά του θα καταθέσει τα δικά του συμπεράσματα και πορίσματα για όλα τα θέματα.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόρδας είπε ότι «ενώ ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του στήνουν το σκηνικό πόλωσης με το οποίο θα πάνε στις εκλογές, τα σήματα συναγερμού από τον χώρο της οικονομίας, έρχονται το ένα μετά το άλλο».

Για το τί αναμένεται το επόμενο διάστημα και ποια είναι η κοινοβουλευτική διαδικασία θα μας ενημερώσει από τη βουλή ο Λάμπρος Παναγιώτου. Αναφέρεται ότι το τελικό πόρισμα θα κατατεθεί μέχρι τις 21 Νοεμβρίου και ότι μετά την ημερομηνία αυτή τα στοιχεί αθα δοθούν στον εισαγγελέα, ενώ επισημαίνει ότι είναι ανοιχτός ο δρόμος για προανακριτική.

Ρεπορτάζ: Κώστας Σκουλάς, Λάμπρος Παναγιώτου
Σχετική είδηση: Εξεταστική για τα σκάνδαλα στην Υγεία: Στις 21 Νοεμβρίου το πόρισμα (video)

www.ert.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*