ΔΟΛ: Το Πρωτοδικείο απέρριψε την αίτηση των τραπεζών

Συζητήθηκε ενώπιον του Πρωτοδικείου της Αθήνας η αίτηση των τραπεζών κατά του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ), με την οποία ζητούν να τεθεί η επιχείρηση σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, με βάση τον νόμο Δένδια.

Οι δικηγόροι των τραπεζών ζήτησαν να αρθεί η προσωρινή διαταγή, με την οποία αποδεσμεύτηκε ένας λογαριασμός για να εξασφαλιστούν τα λειτουργικά έξοδα, έτσι ώστε να συνεχίζουν να λειτουργούν τα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ, καθώς και η μισθοδοσία των εργαζομένων στην επιχείρηση.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου αποφάσισε να διατηρηθεί η προσωρινή διαταγή μέχρι να δημοσιευτεί η απόφαση για την ειδική διαχείριση. «Αυτός ο λογαριασμός είναι η πνοή της επιχείρησης που λειτουργεί», τόνισε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του ΔΟΛ, Νίκος Πιμπλής, αντιλέγοντας στο αίτημα των τραπεζών.

Από την πλευρά του, ο πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, ο οποίος εκπροσώπησε του εργαζομένους του ΔΟΛ, επισήμανε προς το δικαστήριο ότι «βασικός άξονας του νόμου Δένδια είναι να μην υποστεί ζημία και να μην μειωθεί η αξία της επιχείρησης. Γι ΄αυτό είναι αναγκαίο να μείνουν ανοιχτές οι εφημερίδες».

Υπέρ της διατήρησης του ανοιχτού λογαριασμού, τάχθηκαν και οι δικηγόροι των Σωματείων, τονίζοντας ότι το άνοιγμά του αποτελεί την καλύτερη υπεράσπιση των συμφερόντων των τραπεζών, παρά τα περί αντιθέτου λεγόμενα από τη δική τους πλευρά.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*