Διπλωματικό θρίλερ με 18χρονη από τη Σαουδική Αραβία (video)

Η νεαρή έχει ζητήσει άσυλο στην Αυστραλία, μετά από σύγκρουση με την οικογένειά της για θρησκευτικούς λόγους και βρίσκεται στην Ταϊλάνδη, προς το παρόν βρίσκεται υπό την προστασία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Η 18χρονη Ραχάφ Μοχάμεντ Αλ Κουνούν παρέμεινε επί ώρες κλειδωμένη σε δωμάτιο ξενοδοχείου, στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ. Στις φωτογραφίες που δημοσίευσε στο twitter φαίνεται να έχει βάλει το στρώμα της και διάφορα έπιπλα πίσω από την πόρτα… Απέξω βρίσκονταν οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας μετανάστευσης με σκοπό να την αναγκάσουν να επιβιβαστεί σε πτήση για το Κουβέιτ, όπου την περίμενε η οικογένειά της.

«Δεν φεύγω από το δωμάτιο, εάν δεν συναντηθώ με εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Ζητώ άσυλο» είπε.

Μετά το σάλο που προκάλεσαν οι εκκλήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι αρχές της Ταϊλάνδης επέτρεψαν τελικά στους εκπροσώπους των Ηνωμένων Εθνών να την συναντήσουν και να την πάρουν υπό την προστασία τους. Μέσα σε 5 με 7 μέρες θα εξετάσουν εάν πληροί τις προϋποθέσεις για να της χορηγηθεί άσυλο.

Στη χώρα φτάνει από στιγμή σε στιγμή και ο πατέρας της προκειμένου να την μεταπείσει, κάτι που φαντάζει αδύνατο μετά τις κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον της οικογένειάς της. Κατήγγειλε ότι την κρατούσαν φυλακισμένη επί 6 μήνες μόνο και μόνο επειδή έκοψε τα μαλλιά της και την απείλησαν να την σκοτώσουν μετά την αποκήρυξη του Ισλάμ.

Σύμφωνα με τα ήθη της Σαουδικής Αραβίας, οι γυναίκες πρέπει να έχουν την άδεια ενός άντρα συγγενή τους για να δουλέψουν, να ταξιδέψουν, να παντρευτούν ακόμα και για να ζητήσουν ιατρική περίθαλψη. Εάν παραβούν τους κανόνες αυτούς, οι άντρες της οικογένειας πρέπει να ξεπλύνουν την προσβολή της τιμής τους με φόνο…

Πηγή ΕΡΤ, Βίντεο-επιμέλεια Μαγκανιά Ανδριάνα

www.ert.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*