Δικαίωση Ρέστη – Δεν είχε σχέση με την εταιρεία του Πάλλη

Δικαίωση για τον Βίκτωρα Ρέστη συνιστά η αθώωσή του από κάθε κατηγορία με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για την υπόθεση δανείων που είχαν χορηγηθεί από την τράπεζα FBB, συμφερόντων του εφοπλιστή.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το απαλλακτικό βούλευμα ως προς το σκέλος του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της εταιρείας «ΡΟΝΤΑ».

Το Συμβούλιο Εφετών αναφέρει στην απόφασή του ότι η εταιρεία «ΡΟΝΤΑ», στην οποία κατέληξε το δάνειο, είναι αποκλειστικά συμφερόντων του Αναστάσιου Πάλλη.

Είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης και διαχειριστής, επισημαίνεται στο βούλευμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην αρμόδιος υπουργός για Θέματα Διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης είχε επιχειρήσει να εμφανίσει τον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη συνέταιρο του Αναστάσιου Πάλλη.

Τώρα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ξεκαθαρίζει οριστικά και αμετάκλητα η υπόθεση, αφού ο Βίκτωρ Ρέστης δεν είχε καμμία σχέση με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Αν. Πάλλη.

Το αθωωτικό βούλευμα εκδόθηκε μετά τη σχετική πρόταση της εισαγγελέως Αθηνάς Θεοδωροπούλου.

Tι δηλώνει ο Μιχ. Δημητρακόπουλος

«Η δικαστική εξέλιξη για την υπόθεση του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη κατέδειξε ότι η επιπόλαιη καταδίκη ανθρώπων από τους αυτόκλητους τηλεδικαστές πλήττει βάναυσα υπολήψεις και προσβάλλει το τεκμήριο αθωότητας, θεσμικό πυλώνα του κράτους δικαίου».

Τη δήλωση αυτή έκανε ο γνωστός ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος μαζί με τον Ελευθέριο Γκέλη ήταν πληρεξούσιοι δικηγόροι του Βίκτωρα Ρέστη. Αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος:

«Με το υπ’ αριθμ. 1192/2016 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, το οποίο κατέστη αμετάκλητο την 30ή Σεπτεμβρίου 2016, ο εντολέας μας Βίκτωρ Ρέστης κρίθηκε ότι δεν πρέπει να γίνει κατηγορία σε βάρος του (αθώος) για τις πράξεις της υπεξαίρεσης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Συγκεκριμένα, κρίθηκε ότι δάνεια που χορηγήθηκαν από την Τράπεζα F.B.B. ήσαν απολύτως νόμιμα.

Η άνω δικαστική εξέλιξη κατέδειξε ότι η επιπόλαιη «καταδίκη» ανθρώπων από τους αυτόκλητους τηλεδικαστές πλήττει –βάναυσα– υπολήψεις και προσβάλλει το τεκμήριο αθωότητας, θεσμικό πυλώνα του κράτους δικαίου».

Εταιρεία «πλυντήριο» η «ΡΟΝΤΑ»

Η εταιρεία «ΡΟΝΤΑ» ελέγχεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Μετά την επιβολή προστίμου-μαμούθ από τη ΔΟΥ ναυτιλιακών επιχειρήσεων στον Πειραιά άρχισαν να ενεργοποιούνται οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, οι οποίες για πολλά χρόνια δεν έκαναν απολύτως τίποτα, γιατί ο Αναστάσιος Πάλλης είχε εξασφαλίσει άγνωστο με ποιους μηχανισμούς μια ιδιότυπη ασυλία.

Με τη «ΡΟΝΤΑ» συνδέονται μια σειρά ιδρύματα, τα οποία χρησιμοποιούσε ο Αναστάσιος Πάλλης για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, καθώς επίσης και εταιρείες οι οποίες εμπλέκονται σε απάτες. Μέσα από τη «ΡΟΝΤΑ» στήθηκε το κόλπο με την εκτροπή κλήσεων, μέσω των οποίων αποκόμισε τεράστια ποσά από τον ΟΤΕ.

Για την υπόθεση αυτή έχει ήδη παραπεμφθεί ο Αν. Πάλλης, αλλά η δίκη δεν έχει γίνει ακόμα.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες προβληματίζονται για το δίκτυ προστασίας που είχε εξασφαλίσει η εταιρεία-πλυντήριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας για οκτώ ολόκληρα χρόνια δεν είχε υποβάλει φορολογική δήλωση ως φυσικό πρόσωπο, αλλά διέμενε σε πολυτελή βίλα στη Βούλα.

Η έρευνα της εταιρείας-πλυντήριο αναμένεται να βγάλει στην επιφάνεια σκάνδαλα-μαμούθ, στα οποία εμπλέκεται ο Αν. Πάλλης αλλά και αυτοί που τον προστάτευαν.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*