Γεροβασίλη: Δεν υπάρχει καμία ανοχή σε φαινόμενα βίας (audio)

Υπάρχουν θέματα επεισοδίων, εγκληματικότητας και παραβατικότητας τα οποία όχι μόνο μας προβληματίζουν, αλλά αποτελούν και αντικείμενο καθημερινών διεργασιών, σχεδιασμών και αντιμετώπισης, δήλωσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην Ευαγγελία Μπαλτατζή.

Η ΕΛ.ΑΣ κάνει συστηματικά οργανωμένη και πολύ σοβαρή δουλειά, για την οποία δυστυχώς δεν έχουμε την αντίστοιχη δημοσιοποίηση των επιτυχιών της ΕΛ.ΑΣ, σημείωσε. Το ζήτημα της Ασφάλειας είναι θέμα δημοκρατίας που θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με την σοβαρότητα που αρμόζει, αλλά αυτό απέχει από το να το επιλέγουμε ως θέμα όταν τα νέα για τη χώρα μας είναι θετικά και όταν αυτό δεν βολεύει κάποιες πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες δεν διστάζουν να πλήξουν και την εικόνα της χώρας, αυτό λέγεται μικροπολιτική και δεν «αντέχω άλλο εκτός εξουσίας,» εκτίμησε η υπυοργός.

Ερωτηθείσα για το γεγονός ότι τα κρούσματα επιθέσεων προς ΑΤ και αστυνομικούς έχουν αυξηθεί η υπουργός είπε ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή σε φαινόμενα βίας και καμία στιγμή η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δεν απέτρεψε την Αστυνομία από το να κάνει τη δουλειά της, αλλά προσπαθούμε να δώσουμε όλα τα εφόδια και τα εργαλεία στην ΕΛ.ΑΣ, ώστε να μπορεί απερίσπαστα να κάνει τη δουλειά της. Και πρόσθεσε ότι αυτό είναι μια διαρκής προσπάθεια και ένα δύσκολο εγχείρημα στα στενά δημοσιονομικά πλαίσια που ήταν η χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Η ΕΛ.ΑΣ υποστελεχώθηκε -επεσήμανε- και τις 6.700 οργανικές θέσεις τις κατήργησε ο κ. Μητσοτάκης στην ΕΛ.ΑΣ και πρόσθεσε ότι προσπαθούμε σε κάθε δυνατότητα των οικονομικών να στήσουμε την ΕΛ.ΑΣ, η προσπάθεια είναι μεγάλη και αποτελέσματα έχουμε.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

www.ert.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*