Α. Λινού: 365+ Μέρες Φροντίδας σε ανθρώπους άνω των 65 ετών που χρειάζονται την βοήθειά μας (audio)

Η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Ινστιτούτου Prolepsis , μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα, στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου («Απολύτως Σχετικό») για το πρόγραμμα «365+ Μέρες Φροντίδας» που θα εφαρμοστεί στις πληγείσες περιοχές των δήμων Ραφήνας-Πικερμίου και Μαραθώνα-Νέας Μάκρης.

Το πρόγραμμα θα ενεργοποιηθεί μέσα στον Μάρτιο και θα διαρκέσει ένα έτος. Στο διάστημα αυτό θα προσφέρεται πρωινό και μεσημεριανό γεύμα σε ηλικιωμένους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο σχέδιο δράσης που εκπονεί η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ (Εταιρεία κοινωνικής προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού) για τη στήριξη των πυροπαθών της Αττικής με την συνεργασία με το Ινστιτούτο Περιβαλλοντικής και εργασιακής προληπτικής ιατρικής Prolepsis. Τα γεύματα θα σχεδιάζονται από το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του Ινστιτούτου Prolepsis, με βάση τις αρχές της υγιεινής διατροφής, όπως αποτυπώνονται στους Εθνικούς Διατροφικούς Οδηγούς, θα διανέμονται σε καθημερινή βάση και θα είναι εξατομικευμένα, βάσει του ιατρικού ιστορικού και των ιδιαίτερων διατροφικών αναγκών των συμμετεχόντων.Η επιλογή των δικαιούχων θα γίνεται με βάση κριτήρια που σχετίζονται με τις συνθήκες διαβίωσης, την κατάσταση της υγείας τους και ευρύτερα κοινωνικo-οικονομικά στοιχεία. Οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή, να ενημερωθούν για το πρόγραμμα «365+ Μέρες Φροντίδας» ή να συνδράμουν εθελοντικά, μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 210 6180520.

Όπως τόνισε η κυρία Λινού το Ινστιτούτο Prolepsis υπηρετεί τα παιδιά που έχουν πληγεί μέσα στην κρίση αλλά και «οι ηλικιωμένοι που συνήθως ξεχνάμε στη δίνη της καθημερινότητας χρειάζονται την καλημέρα μας,την παρουσία μας και μερικοί από αυτούς χρειάζονται και την υλική βοήθειά μας».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

www.ert.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*